10 gyakorlat a lapos hasért

10 gyakorlat a lapos hasért

Címlap / Életmód / Egészség / 10 gyakorlat a lapos hasért

Még mindig nem késő bikini alakhoz méltó feszes hasfalat kialakítanod! A következő 10 gyakorlat segít egy szexi, lapos has elérésében.

A hasunk a legproblémásabb testrészünk. A puffadt, párnás has nem épp nőies és esztétikus, ezért még mielőtt elkezdődik teljes gőzzel a strandszezon, végezd naponta a következő hasizom-gyakorlatok egyikét (vagy akár többet is!):

Táncold le a párnákat

Minden típusú tánc és kardio-gyakorlat égeti a zsírt és a kalóriákat (egy óra alatt mintegy 400 kalória). A tánc a legnőiesebb alakkal áld meg minket (edzi a derakat, hasat, lábakat). Tánc tippjeink: salsa, társastánc, hastánc.

Szerezz be egy nagy fitnesz labdát

Cseréld le a széked egy nagy fitnesz labdára. Ha a tévé előtt egy ilyen labdán ülsz, folyamatosan feszülnek hasizmaid, folyamatosan tartanod kell az egyensúlyod, hogy a labdán tudj maradni. Ismerj meg néhány klassz fitnesz labdával végezhető Pilates gyakorlatot.

Felülések

A leghagyományosabb módja a hasizmok edzésének a felülések végzése. Alig napi 5 percet vesz el tőled, és álomhasat eredményez. Egyszerre ne végezz 10-15 felülésnél többet, és ne ülj fel teljesen, csak félig, amíg a hasizmok teljesen megfeszülnek. Mindig tartsd a kezed a tarkódnál.

Csípőemelések

Ha nehéznek találod a felüléseket, próbáld ki a következőt:
– Feküdj a padlóra háttal, húzd fel a lábakat úgy, hogy a térded 45 fokos szöget zárjon be.
– Nyújtsd ki a kezeket a törzseddel párhuzamosan és kezdd emelni a csípődet annyira magasra, hogy egy vonalba kerüljön a comboddal.
– Végezz 3 szettet, minden szett álljon 15-20 csípőemelésből.

Jóga

Nemcsak a hírességek végezhetnek jógagyakorlatokat, hanem bárki. Előnye, hogy nemcsak jó tónust ad az izmoknak és kalóriákat éget, hanem a lelket is megnyugtatja. Tekintsd meg a következő otthon is könnyen elvégezhető jóga gyakorlatokat.

Figyelj a testtartásodra!

Azzal, hogy egyenesen jársz és behúzod a hasad, folyamatos munkában tartod a hasizmokat, ráadásul a hátizmok is erősödnek, így a derék jobban támogatja a gerincet. Tehát amikor állsz, hasat be, vállakat ki és feszítsd a hasizmokat!

Csavart felülések

Ha unod a normál felüléseket, egyszerűen felüléskor a jobb kezeddel nyújtsd magad balra, a bal kezeddel pedig jobbra (mindig az ellenkező könyökkel próbáld megérinteni a térded). Végezd a gyakorlatot 3 szettben, egy szett 10-15 felülés.

Érintsd meg a lábujjaid

Feküdj háttal a földre, kezeidet nyújtsd ki a mennyezet felé. Lassan emelkedj fel és a kezeiddel próbáld megérinteni a lábujjaidat, majd lassan engedd vissza magad a kiindulási pozícióba. Ismételd 15-20 alkalommal, 3 szettben.

Húzd be a hasad

Egyszerű gyakorlat, bármikor végezheted, amikor lustánnak érzed magad bármi máshoz. Csak húzd be a hasad és addig tartsd megfeszítve, amíg nem érzed, hogy ég. Ismételd ahányszor csak tudod.

Puffadás

Egy másik gyakori oka a has megnagyobbodásának, ha puffadt. Kerüld a szénsavas italok fogyasztását, rágd meg lassan és alaposan az ételt, kerüld a szeles ételek fogyasztását (hüvelyesek, brokkoli), növeld a jótékony bélbaktériumok fogyasztását (joghurtok), amelyek csökkentik a puffadást.
 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!