Túlvilági szeretteink néha álmunkban látogatnak meg: fiatalnak és boldognak tűnnek

Túlvilági szeretteink néha álmunkban látogatnak meg: fiatalnak és boldognak tűnnek

Címlap / Életmód / Ezotéria / Túlvilági szeretteink néha álmunkban látogatnak meg: fiatalnak és boldognak tűnnek

A halál utáni látogatási álom megtapasztalása egyre gyakoribb jelenség a gyászt és veszteséget elszenvedők körében.

Az ilyen álmok jellemzője az elhunyt szeretteink álmainkban való megjelenése, akik gyakran megnyugvást és reményt közvetítenek. Az álmok gyakran nagyon valósnak tűnnek, és segíthetnek az embereknek megbirkózni a gyászukkal. Tree Carr, a „DREAMS: How to Connect with Your Dreams to Enrich Your Life” című könyv szerzője azt állítja, hogy az ilyen álmok „elképesztő mennyiségű gyógyulást és lezárást hoznak”.

A szeretteink álombeli látogatása általában pozitív

Lucid Dream Tree nevű YouTube-csatornáján leírja ezeknek a látogatási álmoknak a mintáját és ritmusát. Általában nagyon rövidek és élénkek, és az elhunyttal való interakció „meglehetősen pozitív”. Carr így folytatja:

„Általában úgy tűnik, hogy az elhunyt szeretett személy egészségesebb vagy talán fiatalabb verziója jelenik meg, akivel egy rövid beszélgetés zajlik.”

A beszélgetés általában abból áll, hogy az álmodó megkérdezi elhunyt szerettétől, hogy hogy van, mire az azt válaszolja neki, hogy nagyon jól van, és hogy most nagyon boldog.

Ben Mack/pexels.com

Az álmunk fontos üzenetet is hordozhat

A beszélgetés leggyakrabban arról szól, hogy az elhunyt szeretett személy valamilyen üzenetet ad át, vagy megnyugtat és azt közli, „Mindig itt vagyok veled” ”. A médium Anne Reith szerint az elhunyt szeretteink azért látogatnak meg bennünket álmainkban, mert a spirituális entitások könnyebben tudnak velünk kommunikálni, miközben alszunk. Weboldalán leírja, hogy elhunyt édesanyja meglátogatta egy álmában, még 20 évvel ezelőtt, miközben élete nagyon stresszes időszakán ment keresztül.

Álmában a házában volt, miközben kint egy heves vihar tombolt. A kertben volt egy hatalmas fa, amelyet az erős szél kitépett, és a házra akart dőlni, ami összezúzta volna őt. A médium azt mondta: „Az álomnak ezen a pontján anyám kis távolságban megjelent előttem. Szemben voltunk egymással. Hirtelen a feje fölé tartotta a kezét nyitott Y alakban.”

Félve néztem, ahogy a fa a tetőn keresztül becsapódik mindkettőnk felé zuhanva. De mielőtt eltalált volna minket, a fa két részre szakadt, és a két oldalunkra dőlt. Ebben a pillanatban anyám a szemembe nézett. Egy szót sem szólt, de nagyon világosan közölte velem, hogy minden rendben lesz ébrenlétemben, és mindent meg fog tenni, hogy megvédjen életem ezen stresszes időszakában.

Nem csak a médiumok élhetnek át hasonlókat

A halála után álmodtam a nagyapámmal, akihez nagyon közel álltam, megsimogatta a hajamat és rám mosolygott, mintha csak vigasztalna, és arra biztatna, hogy minden rendben lesz” – meséli egy olvasónk. „Ez után, évekkel később még egyszer álmodtam vele, nem sokkal az után, hogy megszületett a kislányom. Álmomban a nagyapám belépett a szobába, ahol a kisbabámmal aludtam, leült az ágy szélére, és nézni kezdte őt. ‘Ugye, milyen szép?’ kérdeztem tőle, ő pedig azt felelte: ‘Tökéletes!’. Nagyon fájt, hogy nem láthatta a lányomat, és ettől az álomtól úgy éreztem, mégis meg tudtam mutatni neki. Nagyon boldog voltam, amikor felébredtem, és azóta is sok erőt merítek ebből az álomból.

Arról, hogy miért álmodunk, még a tudományos világnak is megoszlanak a vélemények, de gyakori elképzelés, hogy ezek az álmok segítenek megküzdeni azokkal a gondolatokkal vagy érzésekkel, amelyek ébrenlétünk során nyomasztanak bennünket.

Egy szerettünk elvesztése nyilvánvalóan hatalmas stressz, és a tudat, hogy lehetőségünk van elbúcsúzni tőlük, hogy alkalmunk nyílik még érezni a közelségüket vagy hogy beszélni tudunk velük, megnyugvást jelenthet.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!