Emlékszel? A 90-es évek legjobb számítógépes- és videojátékai

Emlékszel? A 90-es évek legjobb számítógépes- és videojátékai

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Emlékszel? A 90-es évek legjobb számítógépes- és videojátékai

Emlékszel még azokra az időkre, amikor kisgyermekként lehuppantál a konzolod vagy a számítógéped elé, és órákat töltöttél el egy-egy játékkal?

Igaz, hogy a grafika nem volt tökéletes, a sztori sem volt bonyolult, de mégis, biztosan kellemes nosztalgiával gondolsz vissza arra, ahogy a tesóiddal versenyeztetek azon, melyikőtök tudja előbb végigvinni a pályákat, vagy kinek sikerül több pontot összeszednie. Most összegyűjtöttünk néhányat a 90-es évek legjobb játékai közül!

1/14 Prince Of Persia

A 90-es évek egyik legnépszerűbb játéka határozottan a Prince of Persia volt, amiben 1 óra alatt kellett kiszabadulnod a pályáról, miközben csapóajtókon és életveszélyes csapdákon kellett átjutnod – többek között.

Noha grafikáját tekintve messze elmarad a mai játékoktól, a Prince of Persia közel sem volt olyan egyszerű, mint amilyennek első látásra tűnik; a lezuhanó kövek, a harcra kész ellenfelek és a titkos üvegcsék megnehezítették a dolgunkat, és rengeteg időt öltünk bele akkoriban, hogy végül eljussunk az utolsó, tizenkettedik pályáig.

2/14 Prehistorik 2

Emlékszel még arra a játékra, amiben egy ősemberrel mentél végig a barlangokban és dzsungeleken, hogy minél több élelmet szerezz?

A Prehistorik 2 a korszak egyik nagy kedvence volt, pedig ha jobban belegondolsz, valójában nem is rendelkezett különleges sztorival vagy grafikával.

Mégis mindenki izgatottan kereste a pályákon elrejtett hamburgert vagy fánkot, harcolt az útba kerülő állatokkal, és próbált minél több pontot szerezni – akár ma is szívesen játszanánk ezzel a játékkal!

3/14 Aladdin

Az 1992-ben megjelent Aladdin hosszú éveken át uralta a játékok világát. A helyszín életszerű volt, és nagyban kapcsolódott az eredeti mese sztorijához; először Agraba városában kellett elkalandoznod a pálya végére, miközben igyekeztél minél több almát összegyűjteni, majd újabb helyszíneken küzdhettél meg a többi karakterrel.

A játékban többek között felbukkant Jázmin hercegnő, Dzsinn és Jafar is, az egyedi zene pedig csak tovább fokozta a hangulatot.

4/14 Age of Empires I.

A stratégiai játékok közül messze kiemelkedik az Age of Empires sorozat, amely a 90-es években indult hódító útjára.

A játék lényege az volt, hogy különböző épületeket hozhattál létre, miközben a civilekkel próbáltál minél több nyersanyagot szerezni a fejlesztésekhez.

Hogy biztonságban tudhasd a városodat, a katonák segítségével őrizhetted a várfalakat, de akár mások birodalmait is lerohanhattad velük.

VIDEO Van egy sminktrükk, amitől nagyobb és igézőbb lesz a szemed

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4

»