Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre a rendezvénysorozat, melynek programjai november 14 és 20. között több helyszínen mutatkoznak be.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A 2016-ban életre hívott kezdeményezés azzal a céllal indult útjára, hogy világszerte bemutassa az olasz élelmiszeripar legjavát és nemzetközi szinten népszerűsítse Itália borászati-gasztronómiai hagyományait.
Az idei világhét fő témája a közösség, fenntarthatóság és innováció: az olasz konyha alapanyagai az emberek egészségéért és bolygónk védelméért. A cím arra utal, hogy az itáliai konyha nem csak finom és közkedvelt, de nagyon egészséges is. Továbbá felhívja a figyelmet az étkezés közösségteremtő szerepére és a fenntartható olasz gasztronómiai termékekre is.

A rendezvény tematikája a korábbiakhoz hasonlóan különös figyelmet fordít a mediterrán diétára, a védett és ellenőrzött eredetmegjelölésű termékek megóvására. Az Italian sounding jelenség – vagyis az olaszként feltüntetett, ám azokat hírből sem ismerő hamisított termékek jelenléte – és a csomagoláson feltüntetett tápértékjelölés ottani modelljének, a NutrInform Battery bemutatására is sor került.