Életmód / Család / Szerelem / Párkapcsolat

Ezért lesz jó feleség egy cicaimádó nőből – Különös, de igaz!

Hatalmas szívük van

Kezdjük ott, hogy aki az állatokat szereti, rossz ember nem lehet. A cicagazdák jelentős része pedig nem tenyésztőtől vette a macskáját (persze vannak, akik igen, és ezzel sincs baj!), hanem inkább örökbefogadott egyet az állatmenhelyről, vagy akár az utcáról. Sokan úgy vélik, hogy a macskák függetlenebbek, nem túl érzelmesek, és kevésbé igénylik a gazdi figyelmét, de akinek volt már cicája, tudja, hogy szó sincs erről. Róluk is ugyanúgy gondoskodni kell, és igenis akarják érezni a másik szeretetét, amit nem félnek kimutatni. A cicagazdik pedig ezt a kettőt elég hamar kitanulják!

Tudják, hogy fontos az egyensúly

Tény, hogy a cicák azért egy kicsit jobban viselik az egyedüllétet, mint a kutyák. Ezért a macskagazdik azt is pontosan tudják, hogy mennyire fontos néha hagyni, hogy a cica egyedül legyen a nappaliban, ha épp nincs kedve a társasághoz. Sőt, ennek köszönhetően ők is hozzászoknak ahhoz, hogy mindegy, mennyire imádunk valakit, néha muszáj egyedül lenni, és megadni neki a lehetőséget erre. Ezt aztán a kapcsolatukban is alkalmazzák, így a párjuknak egy pillanatig sem kell azon aggódnia, hogy nem marad szabad tere egy házasságon belül!

Nem félnek az elköteleződéstől

Aki bevállalta, hogy felnevel egy cicát, és boldogan foglalkozik is kis kedvencével, biztosan nem riad meg az elköteleződéstől. Hiszen tudja, mit jelent megállapodni valaki mellett, aki mindig számítani fog rá, tekintve, hogy a cicájával ezt már begyakorolhatta. Ezt a döntést is hosszas gondolkodás előzte meg, hogy biztosan ne kövessen el hibát, ezért a szerelemben is hasonlóan viselkedik. Ha igent mond, akkor azt komolyan is gondolja!

Karolina Grabowska/kaboompics.com

Bármit megosztanak veled

A macskák nem igazán ismerik a privát szféra és a magántulajdon fogalmát, ezért általában mindent kisajátítanak maguknak. Egy cicagazdi elég hamar rájön, hogy minden, ami eddig az övé volt, mostantól kezdve közös, és ez felkészíti őt a párkapcsolatok egyik fontos alappillérére is. Hiszen megosztani valaki mással azt, ami eddig csak a tiéd volt, nem mindenkinek megy könnyen, ám egy kíváncsi macska nagy segítség a hozzászokásban!

A türelem erős képességük

Ahogy a kutyákat, úgy a cicákat is meg kell tanítani arra, mit szabad és mit nem. Utóbbiak azonban szeretnek egy kicsit makacsok lenni, és nem feltétlenül hallgatnak a szép szóra, pláne, ha egyedül vannak.

Így nem ritka, hogy minden parancsszó ellenére is kaparófának használják a kanapét, vagy mászókává alakítják a függönyt, ami láttán a gazdiknak minden türelmükre szükségük van.

Nem is kevésre. Ezt elég rövid idő alatt elsajátítják, és később egy valódi párkapcsolatban kamatoztatják is!

Gyakorlás az anyaszerepre

A cica, kutya vagy egyéb kisállat nem hasonlítható össze egy kisbabával, de bizonyos területeken jó gyakorló alapot biztosít. Hiszen ugyanúgy szükségük van a „felnőttre”, ő vállal értük felelősséget, viszi őket orvoshoz, és éjszakázik velük, ha épp nyűgösek; rengeteg fontos dolgot megtanulhatnak ezen a téren a cicájuk nevelgetéséből. Ennek kapcsán amikor a családalapítás mellett döntenek, már lesz némi elképzelésük arról, milyen érzés egy másik személyért felelősséggel tartozni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást