5 szuper módszer: így idd a kávét, hogy ne színezze el a fogaidat

5 szuper módszer: így idd a kávét, hogy ne színezze el a fogaidat

Címlap / Stílus / 5 szuper módszer: így idd a kávét, hogy ne színezze el a fogaidat

Éppen ezért megértjük, ha nem akarsz lemondani róla. Az viszont tény, hogy elég keményen sárgítja a fogakat, ha nem vigyázol…

A kávé jó hatással van az emésztésre, a szívműködésre, élénkíti a testet és az elmét, állítólag napi három csészével is érdemes inni belőle – persze ez leginkább a feketekávéra igaz, amiben semmilyen édesítő, se tej nincs.

Viszont kevés dolog színezi el jobban a fogakat, mint egy jó kis eszpresszó… Nem azt mondjuk, hogy mondj le a kedvenc reggeli rutinodról azért, hogy a fogsorod sokáig szép fehér maradjon, csupán figyelj oda jobban néhány dologra, amivel megelőzheted az elszíneződést! Íme 5 tanács a fogorvosoktól, amit érdemes megfogadnod.

1/5 Az alap: megfelelő szájhigiénia

Az elszíneződésért a kávéban található csersav felelős, amely nagyon könnyen odatapad a fogak felszínéhez, ezért fontos, hogy minél előbb lepucold.

Nyilván azt mondani sem kell, hogy a napi háromszori fogmosás alap – jó, ha az irodában is tartasz fogkefét és napközben is megmosod egyszer.

A kávézás után pedig szintén iktass be egy fogmosást, és napi egyszer használj szájvizet is, ami meggátolja a lepedékképződést.

2/5 Öblögess közvetlenül kávézás után!

Természetesen nem mindig van lehetőség egyből kávézás után fogat mosni – például nem mindenki rohangál fogkefével a táskájában, ezért egy kávézóban nehéz lenne megoldani –, de ilyenkor is megakadályozhatod, hogy a csersav munkába kezdjen.

Egyszerűen csak öblögess sima vízzel a mosdóban, alaposan mosd át a fogaidat, hiszen már ezzel is nagy mértékben megóvod őket az besárgulástól!

Ezt egyébként fogmosás előtt is érdemes megtenni, így kevesebb kávé kerül a fogkefédre is.

Kávé ivás
istockphoto

3/5 Kortyolgasd körültekintően

Oké, az ember lánya élvezni akarja a kávét, és nem óvatoskodni vele, ez tény, ám ha valóban tartasz a fogaid elszíneződésétől, ennyi plusz munkát megéri belefektetni.

Idd úgy a kávéd, hogy a lehető legkisebb mértékben érjen a fogaidhoz – az ajkaiddal le is fedheted őket.

Kis hörpintésekkel fogyaszd, így nem fog utat találni a fogfelszínekhez.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást