5 gyakori sminkbaki, és ahogyan elkerülheted őket

5 gyakori sminkbaki, és ahogyan elkerülheted őket

Címlap / Stílus / Arc / 5 gyakori sminkbaki, és ahogyan elkerülheted őket

Imádok makeup tutorial videókat nézni, egyszerűen lenyűgöz, hogy egy profi sminkes milyen mértékben képes átváltoztatni az arcát. Ugyan mára beletörődtem, hogy sosem leszek olyan ügyes, mint azok, akik napi nyolc órában magukat sminkelik és ebből élnek, de a kezdeti bénázások után már eljutottam legalább arra a szintre, hogy a sminkem nem nevetségessé tesz, hanem kihangsúlyozza arcom előnyeit. Nézzük, mi az az öt tipikus sminkbaki, amit mindenki elkövet, és hogyan lehet elkerülni őket!

Alapozó és korrektor – mikor melyik?

Nem csigázlak: először jön az alapozó, utána a korrektor.

Számomra katartikus felismerés volt, amikor kiderült, hogy egész életemben rossz sorrendben applikáltam fel ezt a két bőrszépítő anyagot.

Gyakorlatilag az egész sminkelési folyamat első számú tevékenysége a korrektor felvitele volt számomra.

Miután elkezdtem a helyes sorrendet alkalmazni, nem is tudtam elképzelni, hogyan smikelhettem előtte fordítva.

Tehát még egyszer: először az alapozó, és csak utána jöjjön a korrektor.

 

Túl hangsúlyos szemöldök

Míg régen a hajszálvékony szemöldök volt a divat, ma már minél dúsabb, annál jobb. Éppen ezért könnyű túlzásba vinni a vastagítást.

Egy olyan szőke lányon, akinek alapjáraton vékony, ritka és világos a szemöldöke, sosem fog jól mutatni egy sötétbarna – pláne fekete –, vastag szemöldök.

Ha pedig eredetileg nincs hangsúlyos ív a szemöldöködben, idegenül fog hatni az arcodon, ha nagyon sarkosra rajzolod meg.

A legszerencsésebb mindig az eredeti szemöldök vonalát követni és azt kiemelni.

Fogj egy barna szemöldökceruzát és kis mozdulatokkal, finom vonalakat húzva rajzold meg az ívet, majd ecsettel és szemhéjpúderrel töltsd ki.

 

Pirosító fiaskó

Szerintem nincs nő, aki legalább egyszer ne járt volna úgy, hogy bohócot csinált magából a pirosítójával…

Emlékszem, régen határozott, körkörös mozdultokkal vittem fel a pirosítót az orcámra – ezen ma már csak mosolyogni tudok.

Azt hittem, szép pírt varázsolok a sápadt arcomra, valójában azonban lázrózsákat sikerült, és olyan voltam, mintha leégtem volna a napon.

A púdert mindig finom, apró mozdulatokkal vigyük fel a járomcsontunkra és a legfontosabb, hogy olyan – ne túl erős – árnyalatot válasszunk, ami illik a bőrünk tónusához.

 

Bronzosító túlkapás

Egy újabb szépségkellék, amit a lányok hajlamosak túltolni. Emlékszem, amikor bejött a bronzer-őrület, sápadt, fehér bőrű lányként ujjongtam és azt hittem, ezzel örökre megúszom a téli szoláriumozást.

Hetekig hordtam úgy, hogy az egész arcom bevontam vele, majd az egyik barátnőm felvilágosított, hogy a bronzert nem púder helyett használjuk…

Ő mutatta meg – amit azóta már a beauty vloggerek videóiból is ellestem –, hogy csak a homlokunk tetején alkalmazzuk a hajvonalnál, illetve arcunk oldalán, egy „hármast” formázva.

Így kellő színt adunk arcunknak, mégsem lesz természetellenes a hatás.

 

Szemhéjtus horror

Ez az a baki, amit a mai napig rendszeresen elkövetek.

Az egyik barátnőm ebben mester, neki mindig elsőre sikerül a tökéletes cicaszem, nem is értem, hogyan csinálja.

Nekem többször neki kell futnom, mire tökéletes lesz a tusvonalam, de legalább már eljutottam odáig, hogy nem vastagítom egyre jobban minden alkalommal, amikor elrontom – a pandamaci-effektus ugyanis minden, csak nem esztétikus látvány.

Helyette inkább egy zsebkendő sarkára vagy fülpiszkálóra teszek egy kis sminklemosót, és azzal törlöm le óvatosan a felesleget.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást