Tapasztalatból mondom: ez történik veled, ha a nyüzsgő városból vidékre költözöl

Tapasztalatból mondom: ez történik veled, ha a nyüzsgő városból vidékre költözöl

Címlap / Életmód / Lélek / Tapasztalatból mondom: ez történik veled, ha a nyüzsgő városból vidékre költözöl

Mindig vágytam vidékre, de az élet eddig a fővároshoz kötött. Eljött viszont egy olyan fordulópont az életemben, amikor minden porcikámmal éreztem, lépnem kell. És léptem. A párommal sikerült egy kedves vidéki házikót találnunk, és végre úgy érezzük, a helyünkön vagyunk! Lassan egy éve itt élünk, és összehasonlíthatatlanul jobb itt az életünk: saját házunk és kertünk van, jó a levegő, nincs zajszennyezés és még sorolhatnám.

Ha te is válaszúthoz érkeztél és fontolgatod a költözést, tudnod kell, hogy az alábbi négy csodálatos dolog veled is megtörténik, ha magad mögött hagyod a rohanó városi világot, és kiköltözöl egy csendesebb, természetközeli településre!

Minden sokkal nyugodtabb

Az első dolog, ami azonnal szembetűnik egy ilyen váltás esetén, hogy mennyivel csendesebb a környezeted. Míg egy nagyobb városban folyamatosan járnak a buszok, óriási a forgalom, és rengeteg ember sétál az utcákon, addig egy kisebb település esetében erről szó sincs.

Az emberek itt is kimozdulnak otthonról, szeretnek üldögélni a parkban, de a hangzavar lényegesen alacsonyabb. Eleinte furcsa lesz, hogy az éjszaka közepén nem az autók zaját hallod, hanem a tücskök ciripelését, és még a legkisebb zörrenést is észreveszed, de ez segít abban, hogy te magad is lelassíts egy kicsit. Kevesebbet stresszelsz, jobban hallod a saját gondolataidat, és azon kapod magad, hogy lényegesen nyugodtabb életvitelt folytatsz alig pár hét után.

Közelebb a természethez

Noha egyre több városban igyekeznek visszahozni a természetet, fákat ültetnek és felújítják a parkokat, egy vidéki községben ez már eredetileg is adott. Valószínűleg alig néhány kilométeres körzetben találsz olyan helyet, ahol mindent a természet ural, csodaszép mezők övezik a tájat, sőt, még egy kisebb patak, esetleg tó is megtalálható itt.

Nem csoda, hogy egy ilyen környezetben a kreativitás is utat tör magának! Ennek hatására azt érezheted, hogy szeretnél több időt tölteni a hobbijaiddal, rajzolnál, festenél, alkotnál valamit. És a legjobb, hogy időd is van rá! Míg egy nagyobb városban téged is magával ránt az állandó pörgés, addig vidéken van lehetőséged leülni, és egy kicsit egyedül lenni.

Barátságos emberek

A nagyvárosokban is rengeteg kedves, barátságos ember él, mégis sokan vallják be azt, hogy a szomszédaikat sem ismerik igazán. A vidéki élet egyik előnye az, hogy itt az emberek valóban beszélgetnek egymással.

Rövid időn belül tudni fogod, hogy hívják a melletted lakókat, hiszen bemutatkoznak neked, és felajánlják a segítségüket, ha épp szükséged lenne rá. Új barátságokat köthetsz, hiszen mindenki nyitott az új lakókkal szemben.

Persze azért ennek hátránya is van, hiszen sokszor megesik, hogy egy idő után túl sok mindent tudnak rólad a környéken az emberek – olyan dolgokat is, amiket te nem mondtál el, vagy éppen nem igazak.

Sajnos, ahol mindenki ismer mindenkit, a pletyka is elkerülhetetlen, de ha ezt képes vagy figyelmen kívül hagyni, nagyon jól be tudsz illeszkedni.

Az egészséged is javul

Ha városban élsz, biztosan megtapasztaltad már, hogy nyitott ablak mellett mennyi por kerül a bútorokra. Vagy hogy olykor séta közben milyen rossz a levegő, és ez ellen nem sokat tudsz tenni. A vidéki községekben lényegesen kevesebb a jármű, így a levegő is sokkal tisztább, különösen a nyári szezonban, amikor nem fűt senki.

Ráadásul a lelki nyugalom fizikailag is megmutatkozik! Ha korábban gyakran stresszeltél például a nagy forgalom miatt, vagy ideges voltál, amiért a boltok tömve voltak emberekkel, ennek most nyomát sem fogod észlelni. A relaxált életvitel hatására a vérnyomásod is javulhat, és még jobban is alszol!

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

1 hozzászólás

 • Lacika
  2023.05.13., 13:10

  Oh, be szép íráska!
  Azért, mielőtt választanál 1 házacskát vidékön, először is a széljárást figyeld mög! Honnan gyün a disznósz@rszag és télen honnan gyün feléd a sajátos illat az amúgy sajnos okkal szeméttel tüzelni kényszerülők kéménye felől. Aztán csukd bé ablakodat, mikor a szántás, boronálás stb. során gyün a por napestig.
  És szomszédnak is olyat válassz, akivel ki löhet gyünni és nem keseríti mög az életödet…
  És gondold át, milyen kellemes kakaskukorékolásra kélni, de ha az néköd még túl korán van, akkor hogyan viselöd majd el?

  Lacika

  Válasz

Írj egy hozzászólást