4 bosszantó dolog, ami ismerős lesz, ha te is hódolsz a hátizsák divatnak

4 bosszantó dolog, ami ismerős lesz, ha te is hódolsz a hátizsák divatnak

Címlap / Stílus / Divat / 4 bosszantó dolog, ami ismerős lesz, ha te is hódolsz a hátizsák divatnak

A hátizsákok egyértelműen átvették az uralmat az utóbbi években a válltáskáktól, és már mindenféle színben, stílusban, méretben kaphatóak – van köztük elegáns, bohém, sportos és egészen extrém is. Tény, hogy nagyon trendi viselet, ráadásul a hátadnak is egészségesebb, mint a féloldalas verziók, de az biztos, hogy van néhány olyan dolog, ami neked is ismerős lesz, ha hátizsákot hordasz a mindennapokban.

Több percbe telik, mire kibányászol belőle valamit

Míg egy válltáskába csak benyúlsz a telefonodért vagy a pénztárcádért, addig egy hátizsák esetében ez egyáltalán nem ilyen egyszerű.

Először is le kell applikálnod a hátadról, ki kell zipzárazni, vagy ha vödörtáska fazonú, akkor a zsinórt kell kihúzni, és kezdődhet a bányászat… A női táskák amúgy is fekete lyukak, de egy hátizsák esetében ez hatványozottan igaz.

Valahogy sosem találja meg elsőre az ember lánya, amit keres… Ez az egész folyamat nagyon kellemetlen lehet például a kifőzdében, amikor 20-an állnak mögötted a sorban, vagy amikor a bérleted akarod bemutatni az ellenőrnek, és pont lekésed a metrót.

A telefonodat persze emiatt már inkább a kabát- vagy farzsebedben hordod, ami, valljuk be, nem a legbiztonságosabb megoldás.

 

Mindig útban van

Ha csúcsidőben utazol valamilyen tömegközlekedési járművön, garantált, hogy lesz néhány szúrós tekintet a hátizsákod miatt.

Az illemszabály szerint le kell venni a hátadról és a kezedben fogni magad előtt, de van, hogy erre nincs lehetőség, mert egy talpalatnyi hely sem marad a műveletre, így Tini Nindzsa Teknőcként, lesütött szemekkel próbálod túlélni az utat.

Ha viszont le tudtad venni, akkor sem olyan könnyű a helyzeted, mert az egyik kezed foglalt lesz, ráadásul biztos, hogy furcsán fognak nézni a körülötted állók, hogy mi birizgálja a lábukat.

 

Nem érzed biztonságban az értékeidet

Veled is előfordult már, hogy ha úgy állsz a tömött metrón, villamoson vagy buszon, hogy a hátadon maradt a táska, valahogy mindig azt érzed, mintha matatna benne valaki?

Persze ilyenkor gyorsan rájössz, hogy csak a mögötted álló válla vagy ugyanúgy az ő hátizsákja ért a táskádhoz.

Mégis, a folyamatos paranoia miatt állandóan hátratekintgetsz és mocorogsz…

Pedig még ha bele is nyúlna valaki, valószínűleg gyorsan feladná a küzdelmet, hiszen mind tudjuk, hogy lehetetlenség megtalálni bármit is abban a fekete lyukban!

 

Vagy túl nagy, vagy túl kicsi

A pici hátizsákok, amikbe maximum egy pénztárca, egy telefon és esetleg néhány sminkcucc fér, szuperek alkalmakra vagy bulikba, de a hétköznapokra már kevésbé.

Az irodába azért általában több dolgot viszünk, például ha magadnak csomagolsz ebédet, ahhoz ilyenkor külön zacskó kell, de a sálad, sapkád sem tudod belegyömöszölni, a könyvről már nem is beszélve, amit útközben olvasnál.

Ha még laptopot is kell hurcolásznod a munkádhoz, megint felmerül, hogy vagy plusz egy laptoptáskát cipelsz, vagy olyan hátizsákra ruházol be, amibe belefér a géped.

Azok viszont már nagyon nagyok… Az egész hátadat beterítik, és ha épp csak pár dolgot vinnél magaddal, furán néz ki az ürességtől kongó táska.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást