Mit hoz a 2018-as föld-kutya éve a kínai horoszkópban?

Mit hoz a 2018-as föld-kutya éve a kínai horoszkópban?

Címlap / Életmód / Ezotéria / Mit hoz a 2018-as föld-kutya éve a kínai horoszkópban?

A kínai zodiákusban is 12 jegy található, ám nem a születési hónapunk, hanem a születési évünk alapján dől el, melyik befolyásolja az életünket. Azonban nem csak az állatövi jegyek, hanem az aktuális évre vonatkozó elem – az öt elem, a tűz, a föld, a fa, a fém és a víz egyike – is meghatározó mind a kínai horoszkópunknál, mind az aktuális évünknél. Hogyan működik ez?

A 2017-es év a tűz-kakas éve volt a kínai asztrológia szerint, míg a 2018-as a föld-kutyáé lesz. Az elemek valójában arra képesek, hogy megerősítsenek bizonyos tulajdonságokat, amelyek a jegyekhez tartoznak.

Az öt kínai elem hatása

Az öt kínai elem egymásra való kölcsönhatását már nagyjából i.e. 700 körül leírták. Eszerint az egyes elemekhez tartozó személyek egymásra tudnak építőleg hatni, de pusztítóan is. Az építő kör szerint a tűz hozza létre a földet, amely szüli a fémet. A fém meg tudja tartani a vizet, amely táplálja a fát, az pedig a tüzet. De a tűz negatívan hat a fémre, a fém a fára, a fa a földre, a föld a vízre, a víz a tűzre. Éppen ezért egy párkapcsolatban nem mindegy az, milyen elemek találkoznak egymással.

Az elemek tulajdonságai

Tűz: ehhez a jegyhez köthető a jövő, a hatalom, az erő, a befolyás, a bátorság és az intenzitás.

Föld: ez az elem hűséges és őszinte, nagylelkű és barátságos, és a növekedést, a gyarapodást szolgálja az életben.

Fém: ez a jegy az igazlelkűség jegye, amely látja a veszélyeket, nehézségeket és zsákutcákat, és erre figyelmeztethet másokat.

Víz: akinek ez az eleme, az bölcs, agilis és pontos, észreveszi azt, mi a valódi tudás és tehetség, ezért meg tudja mondani, ki alkalmas bizonyos feladatok elvégzésére.

Fa: ez az elem a jósághoz, a nemességhez, az alázatossághoz köthető, de a luxus, a földi örömök is hozzá kapcsolódnak.

Mit hoz a 2018-as föld-kutya éve a kínai horoszkópban?

Hogy hatnak egymásra az elemek és a zodiákus?

A kínai asztrológia szerint hogy ki mennyire szerencsés az életben, és mit tud majd élete során véghezvinni, nem csak azon múlik, hogy állatövi jegyéhez milyen tulajdonságok tartoznak, hanem hogy ezek közül melyeket erősítik meg az eleméhez tartozó tulajdonságok. Az állatövi jegyekhez mind tartozik egy-egy elem – tűz: kígyó és ló, föld: bivaly, sárkány, kecske és kutya, fém: majom és kakas, víz: disznó és patkány, fa: tigris és nyúl.

Ezen kívül a születési évhez is társul egy elem, amely befolyásolja a személyiségünket, illetve az adott évet is. A kínai asztrológia szerint ez a három tényező együttesen alakítja azt, milyen a jellemünk és hogy viszonyulunk más emberekhez.

Mit hoz a 2018-as föld-kutya éve a kínai horoszkópban?

Mit hoz a föld-kutya éve?

A kutya képes arra, hogy felszínre hozza az igazságot, amelyet a föld is erősít, így a föld-kutya éve az őszinteségről és a tisztességről szól majd. A föld gyógyulást és stabilitást hozhat, és erősíti a családi, baráti kapcsolataink egységét.

Ez az év ideális lesz életmódváltásra és üzleti vállalkozások indítására, ugyanakkor várhatóan több lesz a magány és rövidtávú egyedüllét érzése, amely leginkább az érzékeny, kreatív személyiségeket fogja érinteni.

A föld jegyűek számára különösen kedvező ez az év, stabilitást hoz számukra, ami lehetővé teszi, hogy személyes és professzionális téren igazán fejlődni tudjanak.

Gyakori tévhit, hogy a kutya év erőszakot és veszélyes konfliktusokat hoz magával, azonban ez csak a fém jeggyel karöltve jelenthet fenyegetést. A legközelebbi fém-kutya évünk 2030-ban lesz.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!