10 dolog, amire a pasik mindig gondolnak, de nem merik elmondani nekünk

10 dolog, amire a pasik mindig gondolnak, de nem merik elmondani nekünk

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 10 dolog, amire a pasik mindig gondolnak, de nem merik elmondani nekünk

A dicséretek ereje

Nőként biztosan te is imádod, ha a pasid bókol neked, de valamiért ez fordítva már nem olyan gyakori. Pedig a férfiak is imádják, ha megdicsérik a külsejüket! Például ha azt mondod a párodnak, hogy nagyon jól áll neki a borosta, napi szinten viselni kezdi azt, mert ennyire fontos neki a szavad. Nem mondják, de igenis szeretik hallani a bókokat.

A szépség relatív

Tévhit, hogy a férfiak szerint csak a 90/60/90-es méretekkel rendelkező nők gyönyörűek. Valójában ez nem így van. A szépség amúgy is relatív, a személyiség pedig nagyon sokat dob rajta, de abban a pasik egyetértenek, hogy a kerekebb formák és a vékonyabb alkat is egyaránt gyönyörű. Lehet, hogy nem mondja, de neki így is, úgy is tetszel.

Lelki gondok

A pasik is küzdenek depresszióval, szorongással, nekik is vannak rossz napjaik. De míg te szívesen beszélsz arról, mi nyomja a lelked, addig ők nem így vannak ezzel. Nem szívesen nyílnak meg, pláne nem akkor, ha valaki más akarja kihúzni belőlük, mi a gond. A férfiak inkább mosolyognak, viccelődnek, és úgy tesznek, mintha minden okés lenne – és később, a maguk tempójában árulják el, mi bántja őket.

Tökéletlen tökéletesség

A pasik is észreveszik a hibáidat. Látják, ha egy ruha nem passzol hozzád, és azt is, ha rendetlenség van az otthonodban.

De míg téged ezek a dolgok zavarnak, addig őket egy kicsit sem. Nem a hibátlanságot, a tökéletességet keresik, hanem az egyediséget, így ha éppen nem a legjobb formádban vagy, ők ezzel nem is foglalkoznak tovább két másodpercnél.

A ruháid

Nem, nem érdekli őket, hogy mit viselsz, milyen színekkel párosítod őket, és mennyire divatos vagy trendi az összeállítás. Őket az érdekli, hogy milyen az összkép.

Ha klassz, akkor megdicsérnek. Ennyi. Hiszen a pasik is tisztában vannak egy kicsit azzal, hogy amikor nagyon csinosan öltözöl fel, nem csak miattuk teszed, hanem azért is, hogy a többi nő (akik jobban értenek ehhez), értékeljék a szetted.

Természetesség

Persze egy jó smink csodákra képes, de a bronzosítóval, highlighterrel megtoldott sminkek inkább a szelfiken néznek ki jól. A férfiak a természetességet mindig többre értékelik; ezért is mondják el reggel, ébredés után, hogy milyen szép vagy.

Ugyanakkor tény, hogy a pasik nem veszik észre, ha egy kis szempillaspirál van rajtad, és megrajzolod a szemöldöködet. Számukra ez is természetes, így nem tűnik fel nekik, ha minimális smink van rajtad.

Pletykálgatás

A nők szívesen pletykálnak egy keveset, akár tetszik, akár nem. De nehogy azt hidd, hogy a pasiktól ez távol áll, és csak mi szeretünk beszélgetni másokról! Valójában ők is szívesen fecsegnek erről-arról; a barátaiknak a csajokról, a kollégáiknak pedig az éppen aktuális munkahelyi dolgokról.

Mi a baj?

A pasik nem olyan profik abban, hogy megérezzék, mi bánt téged. Általában megkérdezik, hogy minden rendben van-e, és ha te azt feleled, hogy igen (még ha ezt durcásabb hangnemben is teszed), ők elfogadják, hogy minden okés, és nem kérdezik meg még egyszer.

Egyszerűen nincs érzékük ahhoz, hogy kitalálják, mi bánt téged, ezért annak örülnének igazán, ha ilyenkor egyenesen megmondanád, hogy megoldjátok a gondokat. A napokig tartó mérgelődést ugyanis nem csípik!

Kérdezz valamit

Az egójuknak nagyon jót tesz, ha azt érzik, hogy a barátnőjük felnéz rájuk. Bármennyire is titkolják, ez így van. Jól esik nekik, ha tanácsot kérsz tőlük, és azt meg is fogadod, mert úgy érezhetik, hogy te erősnek látod őket.

Ők pedig természetesen azok is akarnak lenni. Persze ez nem igaz abban az esetben, ha arról faggatod a pasidat, hogy milyen színű rúzst vegyél; erre szinte mindig annyit fog mondani, hogy „nem tudom”.

Hosszú távon

Ő is gondol a közös jövőre, már az első hetekben, hónapokban is. Hiszen amikor komoly kapcsolatra adja a fejét, azt valóban ezzel a céllal teszi: és tudni akarja, hogy hosszú távon mennyire közösek a céljaitok.

Ezért, bár nem mondja ki, de megpróbálja megtudakolni, vajon te is szeretnél-e majd gyermeket, és hogyan állsz a házasság témához. Persze ezt nagyon ügyesen csinálja, hiszen neked szinte fel sem tűnik, hogy miről faggat igazából!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

1 hozzászólás

  • John Galt Jr.
    2021.04.30., 22:11

    Az első értelmes cikk, bár mi sem vagyunk egyformák. Amúgy nagyjából így van. A többi kommunikáció kérdése.

    Válasz

Írj egy hozzászólást