A legjobb tepsis burgonya recept



A legjobb tepsis burgonya recept
Annyira egyszerű az elkészítése, egy egyszerű tejes-vajas mártással kell leönteni a szeletekre vágott burgonyát. Megspékelhetjük sonkával vagy darált hússal is.

 

Hozzávalók 6 személyre

- 6 közepes burgonya, meghámozva és vékonyra szeletelve

- 4 evőkanál vaj

- 3 evőkanál liszt

- 1 teáskanál só

- 1 / 4 teáskanál bors

- 600 ml tej

- 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 150 C-ra. Egy serpenyőben hevítsünk fel 3 evőkanál vajat alacsony lángon, szórjuk bele a lisztet, sózzuk, borsozzuk. Folyamatos keverés közt öntsük hozzá a tejet. Forraljuk és kevergessük 1 percig.

2. Egy tepsiben vagy nagyobb hőálló tál aljában rendezzük el a burgonya harmadát, majd egy réteg apróra vágott hagymát és a mártás 1/3-át. Az egészet sózzuk és borsozzuk. Jöhet a következő rend burgonya, hagyma és mártás. A tetején rendezzük el a maradék burgonyát és öntsük le a mártással.

3. Fedjük le és süssük 60-70 percig, amíg a burgonya megpirul. Hagyjuk állni 5-10 percet tálalás előtt.

Tipp: a mártáshoz keverhetünk reszelt cheddar sajtot is, úgy talán még finomabb!

 

Címkék: tepsis, burgonya, krumpli

Szólj hozzá!

comments powered by Disqus

Kapcsolódó cikkek