Életmód / Táplálkozás

9 zsírégető tipp, amely segít a fogyásban

9 zsírégető tipp, amely segít a fogyásban

„Egyél kevesebbet és eddz többet!” – szól az örök érvényű tanács. Azért ez még önmagában kevés, létezik még néhány tényező, amely segíthet benne, hogy elérd a kívánt alakot!

Aludj eleget!

Az alvás nem csak egyszerűen újratölti a nap során elfáradt testet és szellemet – zsír is égetsz közben!

A Chicagói Egyetem kutatásai szerint a hét óránál rövidebb pihenés nagyobb étvágyat és lassúbb anyagcserét eredményez, illetve a hastáji párnácskák gyarapodásához vezet.

Ne egyél sokszor!

Vannak, akik napi hat étkezésre esküsznek, mondván, hogy ezzel tartják működésben az anyagcseréjüket.

A probléma csak az, hogy az utóbbi idők nasiadagjai elképesztőek: 30 esztendő alatt 200-ról 600-ra növekedett a főétkezések között bevitt kalóriák mennyisége.

Ez elsősorban az egészségtelen ropogtatnivalóknak tudható be.

Tudd, hogy mennyit eszel!

Rendben van, hogy egészséges ételek kerülnek a tányérodra, de mi a helyzet az adagokkal?

A dietetikusok szerint akár 50%-kal is hajlamosak vagyunk alábecsülni a porciót, így a kalóriaszámlálás máris elveszíti a jelentőségét.

Szerezz be egy konyhai mérleget, ha biztosra akarsz menni!

Nem csak az edzés a mozgás!

A huszonegyedik század a kényelem jegyében telik: egy helyben ülve dolgozhatunk, szórakozhatunk és tanulhatunk. Pedig egy kis séta vagy lépcsőzés csodát tesz a szervezettel.

Tudtad, hogy egyórás sétával sebességtől és tereptől függően 170-230 kalóriát égethetsz el, a lépcsőzés pedig formás popsit és vádlit eredményez?

Figyeld a folyadékot!

Az amerikaiak 65%-a jelentős kalóriabevitellel járó üdítőket fogyaszt. Szénsavas frissítők, gyümölcslevek, energiaitalok – mind rengeteg cukrot tartalmaznak!

Sajnos a magyarok is e felé tartanak, főként nyáron, amikor fokozott folyadékbevitelre van szükségünk. Ha fogyni szeretnél, csak a vízben és az ízesítetlen teában bízz!

Iktass be csalónapot!

Ha a pizza szó hallatán majdnem elsírod magad, bizony belefáradtál a diétába!

Ilyenkor egy kis csalás nemcsak a lelked, de az emésztésed is helyre teszi: a gyomrod azt hiszi, vége a szűkös időknek, és ad egy nagy löketet az anyagcserének, ami további fogyást eredményez majd hosszú távon.

Ne félj a súlyzótól!

Azt hiszed, pasikat megszégyenítő muszklijaid lesznek, ha súlyt emelsz? Tévedés!
Fordulj egy szakképzett edzőhöz, ha szálkás és erős testet szeretnél. Sajnos nincs egyetemes szabály arra, milyen gyakorlatokkal és nehézségi fokkal érdemes kezdeni, itt egyénre szabott programra van szükség.

Egyél több zsírt!

Az étrendünk 25-35%-ának zsírból kell állnia a nemzetközi ajánlások szerint. Ha ezt egészséges forrásból, tehát csonthéjasokból, növényekből és növényi olajokból viszed be, az anyagcseréd valósággal szárnyra kel.
A gyorsétel sajnos továbbra is a „rossz zsír” kategóriába tartozik ugyan, de ízesítetlen mogyoróhoz, dióhoz vagy mandulához bármikor nyúlhatsz.

Adj magadnak időt!

Nem egy éjszaka szedted föl a pluszkilókat, így megszabadulni sem tudsz tőlük ilyen gyorsan.

Ne fogadd el magad túlsúlyosnak, ebbe az állapotba nem szabad belenyugodni, mert nemcsak önbizalmadon és életminőségeden esik csorba, hanem egészségeddel is játszol, ha magadon hagyod a plusz kilókat. 

Higgy magadban, és ne add fel! Ha kitartó vagy, biztosan eléred a célod.  

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást