Életmód / Receptek / Táplálkozás

Zöldséges kenyér

Zöldséges kenyér

Egy ideális recept tavaszra és nyárra, ráadásul rendkívül dekoratív ünnepi alkalmakra is. Önmagában is finom, de köretként is fogyaszthatjuk!

Hozzávalók 6-8 fő részére:

– 1 zöld paprika, kimagozva és kis kockákra vágva
– 1 piros paprika, kimagozva és kis kockákra vágva
– 1 sárga paprika, kimagozva és kis kockákra vágva
– 1 közepes méretű cukkini, kis kockákra vágva
– 130g liszt
– 30g napon szárított paradicsommal, apróra vágott
– 30g kimagozott fekete olajbogyó, apróra vágott
– 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
– 15cl olívaolaj
– 3 tojás
– 15g sütőpor
– Só, cayenne bors

Elkészítése:

1) Egy serpenyőbe öntsünk 3 cl olajat és 3 percig pirítsuk benne a paprikát. Ezután adjuk hozzá a cukkinit, és főzzük még 1 percig. Vegyük ki a zöldségeket konyhai papírtörlőre, itassuk le róla az olajat.

2) Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.

3) Öntsük a lisztet egy nagy tálba, mélyesszük ki a közepét. Adjuk hozzá a sütőport, a sót és a cayenne borsot, a felvert tojást, apróra vágott paradicsomot, apróra vágott olajbogyót és a fokhagymát. Keverjük jól össze, amíg vastag tésztát nem kapunk. Dobjuk hozzá a sült zöldségeket és keverjük hozzá.

4) Öntsük a keveréket egy hosszúkás sültes tepsibe és süssük 45 percig.

Jó étvágyat!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást