Azt a legtöbben jól tudjuk, hogy a zöldségek nagyszerűen hatnak az egészségünkre, és egy kiegyensúlyozott, tápláló étrendben nap mint nap ajánlott helyet biztosítanunk nekik. Sőt, akár minden étkezésünkbe is érdemes belecsempésznünk némi zöldséget. Sokunk számára ez mégis kihívást jelent. De ha bevetsz némi trükközést, például elkezdesz több ételbe zöldségeket belefőzni, akkor könnyen növelheted a zöldségbeviteledet. Ez már csak azért is csodás ötlet, mert egyes zöldségek főzve még egészségesebbek. Na de hogy melyek is ezek?
2/5 Spenót
Hallottad már azt a mondást, hogy ha spenótot eszel, nagy és erős leszel? Ez bizony nem legenda, ugyanis a spenótban sok C-vitamin, magnézium és kalcium is található, amelyek jót tesznek a csontjainknak és az ízületeinknek. Sőt, a spenót kitűnő vasforrás is, ezáltal pedig különösen kedvez az immunrendszerünknek, és megvéd minket különféle fertőzésektől. A spenót nyersen is lehet finom, de ebben az esetben a benne lévő oxalát miatt nem olyan hatékonyan szívódik fel, ezért jobb, ha megfőzöd. De ne aggódj akkor sem, ha főzelékként nem kedveled: krémleves, tésztaszósz és még sok más mennyei étel is készülhet belőle.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!