A zacskós levesek és a rák

A zacskós levesek és a rák

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A zacskós levesek és a rák

Egy olyan korban élünk, amit a sebesség és az azonnali megoldások uralnak. Ez a kényelem viszont egészségünk kárára is válhat.

Ezek a felgyorsult igények új generációs élelmiszerek kialakulását teszik lehetővé, mikozben időt és pénzt takarítunk meg. A zacskós, instant élelmiszerek nem igényelnek nagy főzési tapasztalatokat, főleg, hogy idő sincs az ételek főzésére.

Gyakran hallani, hogy a levesek jót tesznek az egészségnek, de időbe telik elkészíteni ezeket. Ezért gyakran folyamodunk zacskós levesekhez, könnyű elkészíteni, csak egy kis forró víz és már kész is! Persze időt és energiát spórolunk meg velük, minden élelmiszerboltban kaphatók. Amit előnyükre mondhatunk tehát, az a kevesebb erőfeszítés és a különböző ízek élvezete.

De a legfontosabb dolog, amit elfelejtünk az ízek, illatok és pénz világában, hogy a levesporok komoly egészségügyi kockázatot jelentenek. A felhasznált összetevők lassú mérgek és komoly egészségügyi kockázatai vannak.

A legtöbb instant leves mono-nátrium-glutamáttal készül. Ha ezt a vegyi anyagot rendszeresen juttatjuk be a szervezetünkbe, akkor megnő az olyan betegségek kialakulásának kockázata, mint a rák vagy a migrén. Ez az anyag ráadásul függőséget is okoz, mint a koffein vagy a nikotin. Ezeket az instant leveseket ráadásul legtöbbször hungarocell tasakokban árulják, ami növeli az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét.

Az új generáció szerencsére egyre egészségtudatosabb, így az instant leves gyártók is fel kellett vegyék a lépést az egészségesebb elkészítéssel és tartósítással. Mára már megjelentek az organikus levesek, amelyekből hiányzik a mono-nátrium-glutamát. Viszont a nagyon olcsó instant levesek továbbra is ártanak az egészségnek, ez olyan mintha egy csomag rákot vennél a családodnak. Fő összetevőik a már említett vegyi anyag, plussz rengeteg hozzáadott íz, ami elősegíti a rákos megbetegedések kialakulását.

Mintha ez még nem volna elég, az ezekben a levesekben levő tészta felelős rengeteg gyermek vakbélgyulladásáért, plussz a hungarocell csomagolás miatt számos mérgező anyag jut a szervezetbe. Így nemcsak felnőtteknek, de különösen gyermekeknek vétek tasakos leveseket adni.
És ez még nem minden. Ez a vegyi anyag szinte minden feldolgozásra kerülő ételben megtalálható, különösen a gyors ételekben: chipsz, sütlkrumpli, darált hús, hotdog, konzervek, ételízesítők. Utóbbiak a legrosszabbak, mert nagyobb mennyiségben tartalmazzák a nátrium-glutamátot.

Az egyetlen megoldás, ha valaki egészséges akar maradni, ha megválogatja mit eszik és semmilyen esetre sem ad gyermekeinek feldolgozott élelmiszereket. A szokás nagy úr, ha gyermekkorban megszokják ezeket az ízeket, akkor nagy az esélye az egészségtelen életmódnak és a megbetegedéseknek.
Ráadásul, ha instant leveseket fogyasztunk, azonos mennyiségű kalóriát viszünk be, mint egyébént egy teljes étkezés alatt, megeszünk két teáskanál sót, sok telített zsírt és egy csésze vegyi anyagot!
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást