Ha egészséges reggeliről van szó, akkor a hozzáadott cukor nélküli zabpehely az egyik leggyakrabban emlegetett opció, nem véletlenül. Fogyaszthatod hidegen vagy melegen, készíthetsz belőle zabkását, süthetsz belőle kekszet, muffint, zabszeletet, vagy akár a gofritésztába is turmixolhatod. De a sokoldalúsága mellett tudod, hogy miért is ajánlják az egészségügyi szakértők a zabpelyhet reggeli étkezésként? Na és azt, hogyan befolyásolja hosszú távon az egészségedet, ha minden nap megeszel egy tál egyszerű zabpelyhet? Íme, mint mond a tudomány.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
1/6 Hosszabb ideig teltebbnek érezheted magadat
A zab kiváló rostforrás, olyan szénhidrát, amelyet a szervezet nem tud megemészteni. Mivel így a rostok lelassítják az emésztést, hosszabb ideig nem leszel éhes. A rostban gazdag ételek fogyasztása ráadásul segít elkerülni a vércukorszinted ingadozását, miközben csökkenti az éhségérzetet. Ha tehát zabot fogyasztasz reggelire, vagy különféle ételekbe kevered, az nagyszerű módja annak, hogy az adott étkezésed tovább kitartson, és hosszabb ideig teltebbnek érezd magad.