Vonzóbb lakással sikeresebb az eladás

Vonzóbb lakással sikeresebb az eladás

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Vonzóbb lakással sikeresebb az eladás

Egy lakást eladni nem éppen egyszerű feladat, főleg a mostani körülmények között. Sokszor nem elég, hogy hol van az ingatlan, illetve milyen áron kínálják. Két lakás között döntő lehet az is, hogy milyenek voltak a benyomásaink, amikor láttuk őket, akár fényképről, akár élőben. Ezért lássunk néhány dolgot, amire érdemes odafigyelni.

Festés

Nem nagy befektetés, de egy gyors, és persze szép festéssel sokat lehet javítani a ház, vagy lakás megjelenésén. A frissen festett szoba hívogató, ráadásul beleírhatod a hirdetésbe is, hogy esztétikai felújításon esett át.

Figyelj a színekre, törekedj a harmóniára. A nagyon extrém árnyalatok lehet, hogy neked tetszenek, ám nem biztos, hogy növelik az esélyedet a lakás értékesítésére, érdemes ezért semleges, natúr árnyalatokat festeni.

Bútor

A bútorokat is érdemes helyre pofozni egy kicsit, mielőtt hirdetsz. Természetesen itt azokról a darabokról van szó, amiket nem viszel majd magaddal a költözésnél, vagyis azokról, amik be vannak építve.

Nem csak egy alapos tisztítással segíthetsz a helyzeten, ha nagyon lestrapált, akkor nyugodtan fesd le azt is. Ha esetleg a festék nem tűnik túl jó ötletnek, akkor használj csak lakot, a hatás ezzel is nagyon szép, hiszen a bútor úgy fog csillogni, mintha teljesen új lenne.

Elrendezés

Mielőtt elkészíted a fotókat a belső terekről, nyugodtan gondold át, hogy nem kellene-e átrendezni a teret.

Sokszor előfordul, hogy egy kanapé, vagy egy kisebb szekrény áthelyezésével sokkal több teret nyersz, és az egész szoba hangulata megváltozik tőle.

Ráadásul egy rövidebb ideig, vagyis egy – két hétig te is úgy érezheted, hogy egy új lakásban vagy.

Kert

Ha házat akarsz eladni, akkor mindenképpen fotózd le a kertet is, és az is nagyon fontos, hogy ne hagy kupit ott sem. Nem kifejezetten csalogató egy elől hagyott talicska, néhány kerti szerszám, vagy egy el nem pakolt nejlonkupac.

A kertet is kezeld úgy, mintha egy plusz szoba lenne, és legalább annyi figyelmet szentelj neki. A kertes házat keresőknél igenis fontos, hogy hogyan néz ki ez a rész.

Tökéletes rend?

Ez egy érdekes kérdés. A rendetlenség semmi esetre sem vonzó, ám a tökéletes, múzeumi rend sem éri el a kívánt hatást. Ettől olyan steril és távoli lesz a hatás, nem érzi azt, aki megnézi a lakást, hogy ez egy kellemes élettér.

Nem kell mindennek katonás rendben sorakoznia. Egy össze nem hajtott takaró, egy kis csálé könyvsor kifejezetten otthonossá, és ezáltal sokkal csábítóbbá teheti a szobát.

Fény

Ahhoz, hogy a lehető legjobb benyomást tedd a lehetséges vevőkre, ahhoz az egyik legjobb lehetőség, ha minél világosabb van a szobákban.

Éppen ezért akármennyire is gyönyörűek a sötétítő függönyeid, ha lehet, ilyenkor ne fedjék el az ablakokat. A fényes terek vidámságot árasztanak, ezáltal sokkal vonzóbbá teszik a szobát.

Virág

Nem minden ember rajong a sok cserepes virágért, de mivel mindannyian a természet részei vagyunk, így a növények látványa tudat alatt csábítóan hat ránk. Egy – két jól elhelyezett cseréppel remekül tudod növelni a szoba tetszetősségét.

Ugyanezt a hatást érheted el akkor is, ha egy szép csokor vágott virágot rendezel el egy vázában az asztalon.

Arra azonban figyelj, hogy a díszpapír ne maradjon rajta, mert akkor nem az jut az emberek eszébe, hogy milyen szép a szoba, hanem hogy a lakónak nemrég születésnapja volt.Ahhoz, hogy gyorsan tudd értékesíteni a lakásodat nem csak az kell, hogy jók legyenek a piaci lehetőségek. Egy-egy esztétikai praktikával is nagyban csökkentheted az eladási időt.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást