Vizes szépségtippek – Szépülj sztárokkal!

Vizes szépségtippek – Szépülj sztárokkal!

Címlap / Stílus / Arc / Vizes szépségtippek – Szépülj sztárokkal!

Bár a csapból is ez folyik, mégsem iszunk eleget. De mennyi az elég? És mi történik, ha a szükségesnél kevesebbet fogyasztunk? Az egészségünk és bőrünk szépsége látja kárát, ha nem figyelünk oda. Nem véletlen, hogy még a világhírű színésznők is a víz nevű csodaszerre esküsznek. 

A napi mennyiségről

Egy korábbi tanulmány szerint napi nyolc pohár vizet kell meginnunk ahhoz, hogy megfelelően hidratáltak legyünk.

Ma már azt mondják, ezt a teóriát semmi nem támasztja alá. Ettől függetlenül tény, hogy nem iszunk eleget. Az izzadsággal és vizelettel majdnem két és fél liter folyadék távozik a szervezetünkből. Ezt mindenképpen pótolnunk kell, és legalább a felét vízzel.

Azért a felét, mert a napi folyadékpótlásba beleszámít az egyéb formában bejuttatott víz mennyisége is. A levesek, gyümölcsök, zöldségek, teák mind részei a napi folyadékbevitelnek.


Nyolc pohár víz és rákkeltő dezodor: bosszantó egészségügyi mítoszok


A nem megfelelő vízfogyasztás jelei lehetnek: a fáradtság, a karikás szemek, a fejfájás, a szédülés, vizelet erős sárga színe és erősebb szaga, a dekoncentráltság, a székrekedés.

Igyunk tehát, ha lehet, legalább napi három literrel, hogy megőrizzük egészségünket!

A gyönyörű bőrért

Ha eleget iszunk fittebbek, erősebbek, sőt egyenesen szebbek leszünk. A víz ugyanis nagyon jó hatással van a bőrünkre.

Ha legalább napi három literrel fogyasztunk, nemcsak, hogy nem szárad ki, de feltöltődik, kisimul és üde rózsaszín lesz. Ráadásul teljesen ingyen van.

Ha eleget iszunk, az öregedési folyamatok lelassulnak szervezetünkben, így kevéssé tudnak a káros salakanyagok lerakódni, vérünk pedig megfelelően híg marad. 

A karcsú vonalakért

Ha reggel egy nagy pohár langyos vízzel indítjuk a napot, máris sokat tettünk a méregtelenítő folyamatok beindításáért.

Megfelelő mennyiségű vízfogyasztás mellett ugyanis az anyagcsere is sokkal jobban és gyorsabban működik. Ha pedig rendben van az emésztésünk, az áhított alakot is sokkal könnyebben elérhetjük.

Hiszen a fogyókúra alapvető eleme a megfelelően működő bélrendszer.

Ha a munkád során sokat ülsz, érdemes minden órában legalább 2 deci vizet elfogyasztanod, így hidratálódik a tested, sűrűbben keresed fel a mellékhelységet, így szervezeted a felesleges méreganyagokat és a zsírt többször akarja majd kiüríteni. 

Világsztárok, akik a vízre esküsznek

Jennifer Anistonnak saját bevallása szerint egyik legalapvetőbb szépségtrükkje, hogy hatalmas mennyiségű vizet iszik meg naponta. Ha nem fogyaszt eleget, nyűgössé, feszülté válik ráadásul a bőre is megsínyli a folyadék hiányát.

Ahogy a színésznő fogalmazott: „Higgyétek el, a megfelelő mennyiségű ásványvíz csodákra képes!”  

Így van ezzel a 31 esztendős csodaszép Mila Kunis is, aki – ahogy állítja – egyáltalán nem szereti a víz ízét, mégis naponta több literrel fogyaszt belőle. Így akadályozza meg a korai ráncok kialakulását.

A kubai-amerikai származású színésznő Eva Mendes például minden reggel citromos, meleg vízzel indítja a napját, és este is fogyaszt belőle egy nagy pohárral. Így megfelelően hidratált lesz a bőre, ráadásul eltűnnek az apróbb ráncok a szeme és az ajkai körül is. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást