Vizes márvány körömfestés

Vizes márvány körömfestés

Címlap / Stílus / Test / Vizes márvány körömfestés

Íme egy gyors, egyszerű, gazdaságos és nem utolsó sorban szinte elronthatatlan körömfestési módszer, amely még jól jöhet az ünnepek alatti kapkodásban. Mi is a vizes márvány körömfestés, és hogy is kell azt csinálni?

Színek kiválasztása

Válasszunk ki legalább kettő, de inkább háromféle színt, amelyek szépen mutatnak együtt, egymás mellett a márvány mintában.
Ezen túl készítsünk elő egy alapozó lakkot és egy semleges, például drapp vagy fehér színű lakkot is, valamint fogpiszkálót és ragasztószalagot.

Alapozás

Alapozáshoz kenjük fel az alapozó réteget, majd száradás után vigyük fel a semleges színt.
Ez azért is jó, mert szebben fog tőle mutatni a minta a körmünkön, de az sem elhanyagolható szempont, hogy alulról is világos, tiszta benyomást kelt majd a mű.

Ragasztószalag

Az alapozás utáni fázis már a márvány technika lényegét képező színkeverés, de mivel ennek sikerességénél sokat számít a gyorsaság, ezért már előre készüljünk fel mindenre.
Ragtapasszal ragasszuk körbe a körmünket, hogy a körömágyat megvédjük a lakktól.

Keverés

Az alapozó rétegek száradása után egy kis pohárba vagy tálba tegyünk egy kevés vizet, majd cseppentsünk hozzá a kiválasztott színekből egy keveset.
A fogpiszkálóval keverjük kicsit össze, de úgy, hogy a színek egyértelműen elkülönüljenek egymástól.

Lakkozás

Már jöhet is a lakkozás, egyszerűen mártsuk a ragasztószalaggal körbeszigetelt körmünket a lakkba, majd húzzuk ki.
Ezután mindegyik körmünkkel végezzük el ugyanezt. Száradás után távolítsuk el a ragasztót, nehogy megsérüljön a márványos lakkréteg.

Eredmény

Az eredmény máris látványos lesz: mindegyik körmünkön ugyanazok a színek jelennek meg, különféle, márványos hatású mintával.
Nem kell arra törekedni, hogy az egyes körmökön ugyanaz legyen a hullám, ettől lesz igazán márvány hatása a manikűrnek. Egy átlátszó fényes lakkal átkenhetjük a körmöket, ettől még tartósabb és ragyogóbb lesz.

Előnyök

A vizes márvány körömlakknak számtalan előnye van: egyszerű, hiszen csak néhány percig tart elkészíteni és utólag sem kell sokat dolgozni rajta az esetleges hibák elfedése miatt.
Gazdaságos, mivel a már nem használt lakkokat is felhasználhatjuk. Legnagyobb előnye azonban az, hogy az eredmény igazán egyéni és látványos lesz!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást