Így viselhetsz szoknyát ősszel is

Így viselhetsz szoknyát ősszel is

Címlap / Stílus / Divat / Így viselhetsz szoknyát ősszel is

Az idei tavaszi, nyári szezon egyik slágerdarabja volt a szoknya, s ez az alapdarab nem tűnt el nyomtalanul ősszel sem. Hovatovább úgy tűnik, télen is komoly szerep jut majd neki, és a jövő évben sem kell búcsúzkodnunk a változatos szabásvonalaktól, anyagoktól.

Klasszikus szabás a mini

Az ősszel divatosnak bizonyuló miniszoknyák már előrevetítik a jövő év elején várható trendet, ugyanis 2015 tavaszán és nyarán elsöprő szerep jut majd a rövid ruháknak és a még rövidebb szoknyáknak.

Persze, a hideg hónapokban óvatosan kell bánni a nagyon mini változatokkal, ezek amellett, hogy nem éppen kényelmesek, a legkevésbé sem számítanak meleg viseletnek. Ugyanakkor vastag harisnya és zárt cipő, vagy bokacsizma társaságában egyértelműen divatosnak bizonyulnak, kezdve a sort a feszes változatokkal, egészen a rakott, kislányos beütésű fazonokig.

A miniszoknyák nagy előnyét érdemes kihasználni, hiszen fazontól függően kiválóan passzolnak a sportos és a rendkívül nőies viselethez is, így lapos talpú bokacsizmák mellett éppúgy tökéletesek, mint magas platformok társaságában.

Örök sláger a ceruzaszoknya

A ceruzaszoknya örök slágernek bizonyul, aminek a hátterében több okot is felfedezhetünk. Egyrészt kiváló alkalmi viselet lehet a térdig, vagy kicsit térd fölé érő hosszával, emellett hihetetlenül elegáns tud lenni a derékszabással és egy csinos, betűrt inggel.

Természetesen nem csupán a hivatalosan elfogadott, térdig érő szabásvonalat viselhetjük idén ősszel, a rövidebb, már-már mininek beillő ceruzaszoknyák is egyértelműen divatosak. 

Nyáron nagy slágernek bizonyult a derékszabású ceruzaszoknyát crop toppal, azaz a hasfalat láttatni engedő felsővel viselni. Ennek ősszel kifinomultabb formáját választhatjuk csipkés felsőrészek, ingblúzok, garbók és természetesen karcsúsított kardigánok, blézerek társaságában.

Újdonság az A-vonal

Legalábbis ami az elmúlt néhány évet illeti, az A-vonalú szoknyák újragondolt irányzatnak bizonyulnak. Nyáron leginkább a mini változatok hódítottak, különösképpen a derékszabással bírók, s alapvetően ez ősszel sem fog változni.

Ugyanakkor a hideg hónapok miatt előtérbe kerülnek a vastagabb anyagok és egyúttal a hosszabb fazonok, avagy a midi szoknyák. Ezek éppúgy néznek ki, mint a klasszikus és immáron jól megszokott A-vonalú változatok, csupán hosszabbak, térdig, térd alá érnek, így ősszel is ideális viseletnek számítanak. 

Az A-vonalú szoknyák minden hosszban feltűnő és egyedi viseletet jelentenek, de a midik talán a leginkább különlegesek, főleg akkor, ha övvel, vagy rövid kabátkával még tovább hangsúlyozod a karcsú derékvonaladat.

  • Szoknya: Esprit, 18 000 Ft 
  • Blúz: H&M, 2 990 Ft 
  • Cipő: CCC, 7 190 Ft 
  • Öv: Esprit, 15 000 Ft 
  • Kabát: Orsay, 21 000 Ft 

Merész és vagány a bőrszoknya

Az idei szezon másik nagy újítása nem a fazonokban, hanem az anyagban rejlik. Bár továbbra is hódítanak a klasszikus szövetek és a farmernek is nagy szerep jutott, újdonságnak számít a bőr, ami a divatban manapság az egyik legkedveltebb anyag.

A merészek bátran viselhetnek olyan szoknyát, ami teljes egészében bőrből készült, míg a kevésbé hivalkodó viseletre vágyók nyugodtan voksolhatnak a hasonlóan divatosnak számító, bőrberakásos változatok mellett.

Utóbbiak sokkal inkább elfogadottabbak és nagy általánosságban könnyebben beilleszthetőek a ruhatárba, de a rakott, derékszabású bőrszoknyákat sem szabad gondolkodás nélkül a polcokon hagyni.

Mindenképpen érdemes velük egy próbát tenni, hiszen a sportosan kényelmes viselet mellett is tökéletesen megállják a helyüket.

Hódít a bonyolult

Az idei szoknyakínálatot illetően minden hódít, ami bonyolult és feltűnő, nem sok olyan darabbal találkozunk, ami a fazont és az anyagot tekintve is megszokottnak számítana. A bőrberakáson túl jellemzőek a csipkék és a különböző rojtok, anyagrátétek, de a flitterek, húzott megoldások sem szorulnak háttérbe. 

Bár a klasszikus szín, a fekete továbbra is középpontban marad, a szezon divatszíne, a szürke szintén jelentős szerephez jutott. Az elfogadott tónusok mellett több helyen felbukkan a tört fehér, a bordó és persze a sötétkék is.

Ezen felül a hol megszokott, hol bonyolult minták is sorban megmutatkoznak, a népi motívumok mellett hódít a csíkos, a kockás, de a nyomott megoldások is rendkívül divatosnak bizonyulnak.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!