A virágok jelentése

A virágok jelentése

Címlap / Életmód / Ezotéria / A virágok jelentése

„Egy szál virág többet mond ezer szónál” – tartja a mondás. Hogy tényleg igaz legyen mindez, jó ha tisztában vagyunk a virágok jelentésével, és hogy melyiket kinek és miért szokás ajándékozni.

Árvácska

Árvácskát általában akkor ajándékozunk, ha ragaszkodásunkat szeretnénk kifejezni. Komoly kapcsolat elején a szándék komolyságát is jelzi. Természetesen ne vágott formában ajándékozzuk!

Kála

A szépséget, az eleganciát és a nőiességet jelképezi. 30 év alatt nem szokás ezt ajándékozni, inkább 30 feletti nőknek adjuk, akik felé nem csak csodálatunkat, de tiszteletünket is ki szeretnénk vele fejezni.

Margaréta

Az ártatlanság, a tisztaság jelképe. Ajándékozásával azt üzenjük a másiknak, hogy érzelmeink tiszták. Őszinteséget ajánlunk neki, amire a megajándékozott mindig számíthat. Színes csokorba kötve a fiatalságot és a vidámságot is jelképezi.

Nefelejcs

A virág neve már magában is elárulja a virág üzenetét. Ha ezt adjuk valakinek, akkor azzal azt üzenjük, hogy szeretnénk, ha kapcsolatunk hosszú lenne és ha soha nem felejtenénk el egymást egész életünkben.

Jázmin

A kedvesség, a másik iránti pozitív hozzáállásunk szimbóluma. Ha ezt ajándékozzuk valakinek, akkor azt jelezzük, hogy kedveljük a személyiségét, és nagyon pozitív véleménnyel vagyunk életéről, munkájáról vagy gondolkozásmódjáról.

Pipacs

A pipacsot általában akkor ajándékozzuk, ha valakinek meg szeretnénk köszönni a vidámságot és felszabadultságot, amit tőle kaptunk. Színe miatt emellett a boldog szerelmet is jelképezi.

Fagyöngy

A druidák által mágikus erővel felruházott növény a fagyöngy. Jelentése a ragaszkodás, hogy nem szeretnénk elveszíteni a másikat. A kapcsolatok nehezebb szakaszaiban ezzel fejezhetjük ki ragaszkodásunkat a másik iránt.

Harangvirág

A tisztaságot, alázatosságot jelképezi. Annak adjuk ezt, akinek azt szeretnénk sugallni: mindenben alávetem magam az akaratodnak. Menyasszonyi csokorban is elterjedt, mivel a termékenységet szimbolizálja.

Ibolya

Az ibolya a szerénység és a másik iránti feltétlen hűség jelképe. Nők közötti ajándékozáshoz is kiváló, üzenete a másik nagyrabecsülése. Veszekedés után adva az újrakezdés iránti vágyunkat is jelzi a másik félnek.

Kardvirág

Az erő és a határozottság jelképe. Gyakori menyasszonyi csokrokban is, ezzel a menyasszony a fiúgyermek születésének esélyét szeretné növelni. Kisfiú születésekor is ez a leggyakrabban ajándékozott virág.

Orchidea

Több jelentéssel is rendelkező virág. Jelképezi a luxust, a másik elismerését is tiszteletét, de a kifinomult érzelmeket is. Kifejezetten jellemző, hogy akkor ajándékozzuk, ha a másik műveltségét szeretnénk elismerni.

Rózsa

A szerelem klasszikus szimbóluma a vörös rózsa. Elég egy szál belőle, és felér egy vallomással. A fehér rózsa a tiszta és őszinte szerelem szimbóluma. A tövis nélküli rózsa ajándékozása pedig azt jelképezi: szerelem vagy első látásra!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást