Vigyázz, egy kattintásra vagy attól, hogy szerelembe ess!

Vigyázz, egy kattintásra vagy attól, hogy szerelembe ess!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Vigyázz, egy kattintásra vagy attól, hogy szerelembe ess!

Nincs olyan romantikus vígjáték, amiben a főhős lányt ne próbálná az anyukája összeboronálni egy orvossal, akiről persze mindig kiderül, hogy cseppet sem jó fej, vagy éppen halálosan unalmas, és mindenki szoríthat, hogy a presztízs helyett hősnőnk a sármos rosszfiút válassza.

Persze, ha Dr. Mike és hűséges asszisztense kapna szerepet valamelyik moziban, biztos, hogy máshogy állnának a dolgok…

Figyelem, csak akkor görgess tovább, ha készen állsz arra, hogy szerelembe ess!

Mike egy átlagos, másodéves orvostanhallgató New Yorkban, aki úgy hódította meg az internetet, hogy erre nem is tett különösebb erõfeszítéseket.

Mindössze annyi történt, hogy mint rengeteg más korabeli srác, õ is regisztrált az Instagramra, ahol nem csak magáról, hanem imádott kutyájáról, a Roxy névre hallgató houskyról is feltöltött néhány képet. Ez viszont elég volt ahhoz, hogy a felhasználók EKG-képe rögtön megváltozzon, és Mike-nak egy szívdobbanás alatt több mint 840 ezer követõje legyen szerte a világból!

Csak egy srác és a kutyája

Bár Mike az Instán azt írja magáról, hogy õ csak “egy srác a kutyájával, szemben a világgal”, azért úgy tûnik, akadnak még bõségesen, akik szeretnének az õ oldalán állni, mondjuk nem is a világgal, de például egy anyakönyvvezetõvel szemben.

És hogy mire fel ez a nagy népszerûség? A képlet nem túl bonyolult: Mike valóban egy helyes, szép mosolyú, kisportolt fiú. Ráadásul orvosnak tanul, amit egy megbízható, jó szakmának tartanak a legtöbben – egy jó orvosról azt gondoljuk, hogy mûvelt, intelligens, hiszen komoly tudásra van szüksége ahhoz, hogy elvégezze a megfelelõ képzést, ugyanakkor barátságos, jó lelkû is, hiszen az életét mások gyógyítására tette fel.

Ehhez jön még a tény, hogy Amerikában az orvosok fizetése kiugróan jó, tehát egy orvos minden szempontból jó parti – intelligens, érzékeny, és biztos anyagi támaszt jelent. Amikor pedig mindehhez egy kutya is társul, ott már tényleg kiakad a jópasi-mutató.

Kutyával könnyebb csajozni

Régi igazság, hogy egy kutyával könnyebb ismerkedni, mert míg az ember félénk lehet, addig vidám négylábúnk gond nélkül odaszalad bárkihez a parkban, és már meg is tört a jég. Ugyanakkor nem kell a kutyának a valóságban is jelen lenni ahhoz, hogy szimpátiát ébresszen.

Szintén általános igazság, hogy ha csak egy kép alapján kell megítélnünk valakit, általában szimpatikusabbnak, megbízhatóbbnak tartjuk azokat, akik egy kisállattal szerepelnek egy fotón. Nem meglepõ, hogy a társkeresõ oldalakon sokan élnek ezzel a trükkel, még az sem ritka, hogy valaki egy ismerõse kutyájával pózol a saját profilképén a jobb elsõ benyomás érdekében.

Egy kutya ugyanis, akárcsak egy gyerek, gondoskodást, törõdést igényel, ezért a kisállatot tartó férfiakról hajlamosabbak vagyunk rögtön azt gondolni, hogy felelõsségteljesek, komolyabbak, potenciálisan jó apajelöltek – így már kész is a keverék, ami Dr. Mike-ot internetsztárrá tette.

Mi máris elkezdtük gyakorolni a szimulálást, a szapora légzés tünetét pedig te is produkálhatod, ha az Instán követni kezded doctor.mike-ot.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást