5 vidám ötlet, amivel egyedivé varázsolhatod a húsvéti menüt

5 vidám ötlet, amivel egyedivé varázsolhatod a húsvéti menüt

Címlap / Otthon / 5 vidám ötlet, amivel egyedivé varázsolhatod a húsvéti menüt

Te is unod már a hagyományos húsvéti menüt? Bár az ízeket kedveled, szeretnéd, ha játékossá és vidámmá válna az ünnepi asztal? Könnyebb dolgod van, mint hinnéd! Az alábbi finomságok nem csak isteniek, de a vidám hangulatot is garantáltan megteremtik – ráadásul pillanatok alatt el tudod készíteni őket!

Tulipán paradicsomból

Amennyire látványos, annyira egyszerű elkészíteni ezt az egészséges, kalóriaszegény finomságot.

Az alapanyagokat illetően szükséged lesz néhány hosszúkásabb koktélparadicsomra (vehetsz vegyesen pirosat és sárgát), újhagymára, kínai kelre és ízesített túrótöltelékre.

A paradicsomokat hosszában, keresztben vágd be, a belsejüket óvatosan távolítsd el, a helyükre pedig tölts ízesített túrót. Rendezd el őket egy nagyobb tálon, és az újhagymából készíts nekik szárakat, a kínai kelből pedig leveleket.

Már készen is vannak az ehető tulipánok!

Töltött csibe, kicsit másként

Ezek a csibék hihetetlenül könnyen és gyorsan elkészülnek, de annál édesebben álldogálnak majd az ünnepi asztal közepén.

Főzz meg néhány tojást, majd gondosan pucold meg őket. A tetejüket óvatosan távolítsd el, vedd ki a sárgájukat, és készíts belőlük krémet (pl. kevés tejföl, só hozzáadásával). Habzsák segítségével töltsd vissza a tojásfehérjékbe a krémet, és már jöhet is a dekorálás!

Ehhez sárgarépából vágj háromszögeket (ezek lesznek a csőrök) és vékony csíkokat (ezek lesznek az apró lábak). Feketeborsból elkészítheted a szemeket, és már tálalhatod is az imádnivaló töltött csibéket.

Tojásegérkék

Ezekhez a cuki egérkékhez felezd el a főtt tojásokat, de ezúttal hosszában.

A sárgájukból készíts krémet – halmozz belőlük kisebb kupacokat salátalevelekre, majd nyomd rájuk a félbevágott fehérjéket.

Már jöhet is a díszítés! Kicsit vágd be a tojások tetejét, majd karikázz fel néhány kisebb retket, és helyezd őket a résbe, ahogy a képen is látható. A fülek elkészültek!

Feketeborsból készíts szemeket, snidlingből és petrezselyemből pedig bajszot és farkincát az egérkéknek!

Húsvéti kosárkák

Ehhez a látványos fogáshoz ismét szükséged lesz a főtt tojás sárgájára, amit apróra vágott zöldségekkel, fűszerekkel és kevés majonézzel tehetsz ízletessé, krémessé.

Kanalazd vissza a krémet a fehérjébe, majd apróra vágott petrezselyemmel díszítsd a szélét.

Ezután fogj egy hosszabb szárat a friss petrezselyemből, és ívesen tűzd bele a fehérjékbe – ezzel az utolsó simítással el is készítetted a kosárka fogantyúját.

Csokifészkek

Természetesen az édességek sem hiányozhatnak a húsvéti menüből, úgyhogy azoknak is hoztunk egy látványos ötletet, akik inkább a desszertet preferálják.

Vegyél egy-két csomag vékonyabb szárú ropit, majd nagyjából távolítsd el róluk a sót (nem kell teljesen), és kisebb-nagyobb darabokra törd össze őket.

Gőzfürdő felett olvassz meg egy kevés csokit némi vajjal, esetleg kakaóval. A megolvadt csokit forgasd össze a ropival, majd zsírpapírra halmozz belőlük aprócska fészkeket.

Amíg még meleg a csoki, nyomkodj bele tojásformájú cukrokat – dermedésig mehetnek is a hűtőbe az ínycsiklandó fészkek!

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!