Vedd fel a harcot homeopátiával az influenza ellen!

Vedd fel a harcot homeopátiával az influenza ellen!

Címlap / Életmód / Egészség / Vedd fel a harcot homeopátiával az influenza ellen!

Az influenzavírus, mielőtt felüti fejét és egy pillanat alatt ledönt a lábadról, napokon keresztül elücsörög a torokban és az orrüregekben. A megelőzésre számos tippet – pl. gyógynövényteák, immunerősítő praktikák – ismerünk már, most sorra vesszük a legfontosabb homeopátiás készítményeket, amelyek kíméletesen és természetes módon segíthetnek.

Miért válaszd a homeopátiás kezelést?

A homeopátiás szerek kizárólag növényi, ásványi és állati eredetű anyagok speciális eljárással készült kivonatát tartalmazzák, mellékhatásuk gyakorlatilag nincsen, tehát az egyéb gyógyszerkészítményekhez képest minimális kockázati tényezőt rejtenek magukban. A kezelés nem jár kellemetlen tünetekkel, és nem borítja fel a baktériumflórát sem. Kiegészíti, sőt fokozza az egyéb immunerősítők és vitaminok hatását.

Eredményessége abban rejlik, hogy a páciens azt a gyógyszert kapja hígított feldolgozásban, amely hígítatlanul az egészséges emberben a betegség panaszaival leginkább egyező tüneteket vált ki. Vagyis ugyanazzal az anyaggal gyógyít, nem pedig ellenanyagot juttat be, mint a hagyományos gyógyszerek. Mivel azonban a homeopátia személyre szabott, alkati terápiát alkalmaz, a nagyobb siker érdekében érdemes szakemberhez fordulni.

Heti egy fiola a tökéletes védelemért

Van olyan homeopátiás készítmény, amelyet októbertől márciusig ajánlott szedni heti egy fiolával a megelőzés érdekében. A patikákban különböző kiszerelésben kapható készítmény influenzás tünetek kezelésére is alkalmas, úgy mint orrfolyás, köhögés, hidegrázás, láz, általános fájdalom. Az egyes adagok apró golyócskákat tartalmaznak, amelyeket a nyelv alá kell szórni, és hagyni elolvadni. Fontos, hogy ne rágd szét és ne is nyeld le, mert a nyálkahártyán át felszívódva fejti ki igazán áldásos hatását.

Egészen kisgyermekkortól is adható a készítmény, ekkor viszont csak 4-5 golyócskára van szükség, amit egy kis pohár vízben műanyag kanál segítségével addig kevergess, amíg fel nem oldódik. Fontos, hogy ne érintkezzen fémmel semmilyen homeopátiás gyógyszer, mert jelentősen veszít hatékonyságából.

Kasvirággal az immunrendszerért

Szintén megelőzhető a vírusfertőzés kasvirágból kinyert áldásos vegyületeket tartalmazó készítményekkel. Az Észak-Amerikából származó gyógynövény immunerősítő és gyulladásgátló hatással bír. Megelőzésre kúraszerűen szokták használni: naponta egy-két alkalommal szopogass el belőle 5 golyót, majd 5 nap után tarts 2 nap szünetet, majd kezdd elölről.

Ha már kitört rajtad az influenza, rögtön kezdd el szedni, akár óránként 2-3 golyócskát szopogass el belőle, amíg tartanak a tünetek.

Fontos tudni, hogy a homeopátiás szerek akkor tudják kifejteni jótékony hatásukat, ha a betegség fejének felütésekor, azaz az első tüneteknél azonnal elkezdik szedni, mégpedig rendszeresen.

Ne várj csodát, ha egészségtelenül élsz!

Ahhoz, hogy valóban hatékony ellenállást tanúsíts a megbetegedésekkel szemben, nem elég csak a a segítő bogyókra bíznod magad: elengedhetetlen a vitamindús, kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás szabályait is betartanod.

Legyen a repertoárban sok gyümölcs, zöldség télen is, méghozzá olyan változatosan, ahogy a pénztárcád csak engedi.

Szintén ellenállóbbá teszi a szervezetet, ha megkapja a megfelelő pihenést a regenerációhoz, és a friss, szabad levegőn tartózkodást is iktasd be, ahogy tudsz rá időt szakítani.

 

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!