Háztartás / Otthon

Így tarthatod tisztán az üvegből készült tusolófalakat és ajtókat

Így tarthatod tisztán az üvegből készült tusolófalakat és ajtókat

Végül sikerült olyan megoldást találnunk, ami mindenkinek megfelelt, úgyhogy egy méretes üvegfalat tettünk be a sarokba tervezett zuhany egyik oldala gyanánt. Ennek köszönhetően optikailag nem törtük meg a teret, és a vékony választónak köszönhetően a rendelkezésre álló négyzetmétereket is maximálisan kihasználtuk. Ezután már csak az okozott némi fejtörőt, hogyan tartsuk tisztán ezt a hatalmas felületet, hiszen az ország egyik leginkább vízköves részén lakunk.

Használj lágy vizet!

Manapság már nem csupán csapra szerelhető vízlágyítókat vásárolhatunk, hanem olyanokat is, amik képesek a házba érkező vizet teljes egészében megszűrni. A beköltözésünk előtt a vezetékeket, csöveket teljesen kicseréltük, így aztán csak annyi volt a dolgunk, hogy a hálózatra rákötettünk egy vízlágyítót is.

A készülékbe néhány havonta sót kell tölteni, így a fürdőbe, a mellékhelyiségbe, és persze az összes háztartási gépbe szűrt víz érkezik.

Bár a vízlágyító nem olyan olcsó beruházás, ahol különösen sok a vízkő, megtérül az ára. Nem szükséges semmilyen más vízlágyítót használni. Nem kell aggódni, hogy tönkremennek a gépek a lerakódásoktól, és el lehet hagyni az öblítőt is. A ruhák puhák, az edények is ragyognak, és nem utolsó sorban jóval kevesebb időt kell takarítással tölteni.

A hatékonyság nálunk egyértelműen látszik, ugyanis a konyhai mosogatóba sima csapvíz érkezik, azt a csövet nem kötettük rá a hálózatra, mert a szűrt vizet fogyasztani nem ajánlatos. A zuhanykabinon egyértelműen csak a  tusfürdő maradékai látszanak, és a csapok sehol sem vízkövesednek. A konyhában viszont gyakorlatilag naponta lehet ecetezni a mosogatótálcát és környékét.

hikesterson/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

  • Avatar
    K.Eszter
    2020.12.04., 07:11

    Nekem a mosogatószer és ecet kétharmad egyharmad arányú keveréke vált be zuhanyfal tisztítására.

    Válasz

Írj egy hozzászólást