Így tarthatod tisztán az üvegből készült tusolófalakat és ajtókat

Így tarthatod tisztán az üvegből készült tusolófalakat és ajtókat

Címlap / Otthon / Így tarthatod tisztán az üvegből készült tusolófalakat és ajtókat

Végül sikerült olyan megoldást találnunk, ami mindenkinek megfelelt, úgyhogy egy méretes üvegfalat tettünk be a sarokba tervezett zuhany egyik oldala gyanánt. Ennek köszönhetően optikailag nem törtük meg a teret, és a vékony választónak köszönhetően a rendelkezésre álló négyzetmétereket is maximálisan kihasználtuk. Ezután már csak az okozott némi fejtörőt, hogyan tartsuk tisztán ezt a hatalmas felületet, hiszen az ország egyik leginkább vízköves részén lakunk.

Használj lágy vizet!

Manapság már nem csupán csapra szerelhető vízlágyítókat vásárolhatunk, hanem olyanokat is, amik képesek a házba érkező vizet teljes egészében megszűrni. A beköltözésünk előtt a vezetékeket, csöveket teljesen kicseréltük, így aztán csak annyi volt a dolgunk, hogy a hálózatra rákötettünk egy vízlágyítót is.

A készülékbe néhány havonta sót kell tölteni, így a fürdőbe, a mellékhelyiségbe, és persze az összes háztartási gépbe szűrt víz érkezik.

Bár a vízlágyító nem olyan olcsó beruházás, ahol különösen sok a vízkő, megtérül az ára. Nem szükséges semmilyen más vízlágyítót használni. Nem kell aggódni, hogy tönkremennek a gépek a lerakódásoktól, és el lehet hagyni az öblítőt is. A ruhák puhák, az edények is ragyognak, és nem utolsó sorban jóval kevesebb időt kell takarítással tölteni.

A hatékonyság nálunk egyértelműen látszik, ugyanis a konyhai mosogatóba sima csapvíz érkezik, azt a csövet nem kötettük rá a hálózatra, mert a szűrt vizet fogyasztani nem ajánlatos. A zuhanykabinon egyértelműen csak a  tusfürdő maradékai látszanak, és a csapok sehol sem vízkövesednek. A konyhában viszont gyakorlatilag naponta lehet ecetezni a mosogatótálcát és környékét.

hikesterson/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

  • K.Eszter
    2020.12.04., 07:11

    Nekem a mosogatószer és ecet kétharmad egyharmad arányú keveréke vált be zuhanyfal tisztítására.

    Válasz

Írj egy hozzászólást