Utazás a gyerekekkel

Utazás a gyerekekkel

Címlap / Életmód / Család / Utazás a gyerekekkel

Ha idén még ezután kerül sor a nyaralásra és az egész család megy, tippjeink segíthetnek hogy túléld az utazást a gyerekekkel.

Az emberek célja, hogy különleges emlékeket szerezzen a családi nyaralásokon, azonban talán ez az utazás okozza a legtöbb fejtörést minden évben, hiszen jó lenne elvinni a gyerekeket is, ugyanakkor „normálisnak” maradni. Ez azonban nem okozhat többé gondot, ha kicsit előre tervezel. Tehát mielőtt megkérdeznék „Messze van még?”, olvasd el tippjeinket.

1. tipp: Csomagolj okosan!

A bőrönd tetejére pakold a fürdőruhákat, így megérkezés után azonnal csobbanhattok egyet a medencében, tengerben. Dönts spray formájú napvédő termék mellett, hiszen ezzel gyorsan be tudod kenni a gyerkőcök bőrét.

2. tipp: Készülj fel mindenre!
Lehet, hogy az üdülőhelyen nem találsz egyből pelenkát és babaételt, ezért jó ha van nálad néhány pluszban. Ha autóval mentek, tervezd meg okosan az utat és készülj fel a hosszú utazásra.

3. tipp: Megfigyelés
A hosszú utazás alatt nehéz lehet lekötni a gyerekek figyelmét, ezért találj ki izgalmas játékokat a számukra. Figyeljétek az épületeket, vagy azokat a városokat, országokat, ami mellett elhaladtok.

4. tipp: Hallgassatok zenét, mesét
Halmozz fel jó pár mesecédét a hosszú autós útra, hiszen ezek órákon keresztül lekötik a gyerekek figyelmét, ráadásul az egész család számára szórakozást biztosítanak.

5. tipp: Buborék fújás
Szerelkezz fel egy üveg buborékos vízzel, így megkönnyítheted a dugóban való várakozást, vagy ha a haladás lelassul és a gyermekek már türelmetlenek.

6. Nassoljatok!
Ha Franciaországban vagy Spanyolországban jártok nézzetek be egy sütődébe, ahol biztosan mindenki talál valamilyen ínycsiklandozó finomságot magának. Ezek színesek, csokisak és finomak. Zöldségek és gyümölcsök fogyasztására később is ráértek.

7. tipp: Jutalmazz!
Mérjétek meg hány kilométeres, órás az út és készítsetek táblázatot. Minden egyes nyafogás és morgás nélküli periódust jutalmazz meg valamivel. Lehet, hogy megvesztegetés, de a vakációkat élvezni kell!

8. tipp: Játsszatok!
Az utazás előtti hetekben tegyél félre néhány játékot és vásárolj néhány aprót is, így a kicsik szórakozhatnak az autóban. Mindig tegyél félre egyet-kettőt, hogy legyen valami új, amikor a többit már megunnák.

9.tipp: Énekeljetek!
Kérdezd meg a nagyszülőket milyen énekeket ismernek az autós utazáshoz. A közismert énekeket dúdolhatjátok is.

10. tipp: Nappali szórakozás
Amikor megérkeztek egy napos üdülőhelye, a gyerekeket meg kell védeni a naptól, főleg a délutáni órákban. A becsomagolt játékok, könyvek és DVD-k jól jönnek majd a hotelszobában töltött órákra.

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!