Ismered a shiitake gombát? Keleten életelixírnek tartják, ráadásul még jó ízű is. Sokféle recept van hozzá, például krumplival és póréhagymával összefőzve, levesben nagyon finom. Ha még nem kóstoltad, próbáld ki!
2/5 Többféle formában megvásárolhatjuk
A növekvő igények kielégítésére ma már hazánkban is termesztik.
A termesztett shiitake gomba veszélytelen, mert semmiféle káros, radioaktív sugárzásnak nincs kitéve. Különösen érzékenyek esetében ez a gombafajta bőrpírt válthat ki, amelyet a gombában előforduló lentinan nevű anyag okoz.
A szárított vagy konzervként tartósított gomba nem pótolja a frisset, mivel a szárított gombának csak az íze marad meg, számos értékes tápanyaga kárba vész, a konzervnek pedig az íze sem elég intenzív.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!