A túlérett banán második élete: Tönkölyös banánkenyér

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A túlérett banán második élete: Tönkölyös banánkenyér

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Aki viszont diétázik, javaslom, hogy tegye el jó mélyre ezt a receptet, mert azért szénhidrát van benne bőven!
 

Hozzávalók:

(2 dl-es bögrét használtam)

  • 2 érett banán
  • 1/2 csésze (1 dl) kókuszolaj
  • ízlés szerint 1/2 – 1 csésze eritrit (vagy bármilyen cukorhelyettesítő)
  • 2 csésze liszt (1 zabliszt és 1 teljes kiőrlésű tönkölyliszt, aki szereti a tönköly ízét, lehet mindkettő bögre az)
  • 1 csésze cukormentes növényi tej
  • 1/2 csésze durvára őrölt mandula
  • 1/2 csésze durvára tört dió
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 kiskanál fahéj
  • 5-6 szem cukormentes datolya (elhagyható)
  • egy marék durvára tört étcsokoládé (elhagyható)

Ha aprítógéppel dolgozol, először pépesítsd össze a banánt a kókuszolajjal,  a növényi tejjel és az édesítővel. Ezután mehet hozzá a liszt, fahéj, só és a sütőpor is. Ezeket keverd jól össze a robotgép segítségével, majd  add hozzá az apróra vágott datolyát, mandulát, diót és végül az étcsokoládét. Ezt már nem kell aprítani, tehát csak simán keverd össze az egészet egy kanállal.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!