Egy trükk, ami örökre távol tartja a veszekedést: állítja a fiatal pár

Egy trükk, ami örökre távol tartja a veszekedést: állítja a fiatal pár

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Egy trükk, ami örökre távol tartja a veszekedést: állítja a fiatal pár

Nincsen tányér csörgés nélkül, vagyis, ha két ember együtt tölti a mindennapjait, óhatatlan, hogy időnként összekapnak ezen-azon. Vagy nem így van? Ez a fiatal pár azt állítja, megtalálták a megoldást arra, hogy távol tartsák a vitákat.

Kellemetlen téma

Egy Skóciai pár, Brandon, és a felesége, Jill, a Business Insidernek elmesélt sztoriban azt állítják, megtalálták azt az egyetlen megoldást, ami távol tartja a kapcsolatukból a veszekedést: nem kell más hozzá, csak hogy teljesen külön kezeljék a pénzügyeiket.

Lehet, hogy elsőre sokan őrültségnek, felesleges macerának, vagy a bizalom hiányának tartják az ötletet, de mielőtt teljesen félresöpröd a gondolatot, jusson eszedbe: a statisztikák szerint a pénzügyek a válások vezető okai között szerepelnek, és az együtt élő párok is sokat veszekedhetnek a pénz miatt, még ha erről a kevésbé romantikus témáról nem is divatos beszélni.

Van, ami közös, de mindenkinek megvan a saját pénze

Brandon és Jill az interjúban elmondták, hogy már a kapcsolatuk elején nyilvánvaló volt, hogy máshogy állnak a pénz kérdéséhez, és az ebből adódó kellemetlen vitákat azzal kerülték el, hogy egyszerűen külön tartották a bevételeiket. Bár van egy közös számlájuk, amiről a lakáshitelüket fizetik, egyenlő arányban, a fizetésük többi részét megtartják maguknak, és mindenki a saját kiadásait, hobbijait fedezi, így nem kell senkinek elszámolnia a másik felé.

De vajon működhet ez?

Míg sok pár közös számlát tart, vagy legalábbis közös vagyonként kezelik a bevételeiket, egyre többen vannak, akik hisznek abban, hogy érdemes megtartani az anyagi függetlenségüket. Bár valóban sok érvet lehet felsorolni a külön számlák mellett, a gyakorlatban nagyon sok kérdés felmerülhet: mi van például a bevásárlással? Ki fizeti a pizzát, ha a pár úgy dönt, hogy otthon tölti a szombat estét? Ki veszi meg a takarítószereket? Nem szül-e több konfliktust minden közös kiadás fillérre pontos elszámolása és kiegyenlítése?

És ha még mindez meg is oldható, mi lesz például akkor, ha a párnak gyereke születik? Ki fizeti az ezzel kapcsolatos kiadásokat, és ha ezt is mind megosztják, ki dönti el, hogy fa építőkockát, vagy méregdrága legót kapjon a lurkó karácsonyra? Nem is beszélve arról, hogy mi lesz a páros azon tagjával, aki az első időszakban otthon marad a gyerekkel, és ezzel gyakorlatilag kiesik a bevétele?

Muszáj beszélni róla

Brandon és Jill módszere nem tűnik egészen buta dolognak, de nem biztos, hogy mindenkinél működik. Abban viszont egyetérthetünk a párral, hogy ha nem kezelitek tabuként a pénz kérdését – ami persze nem túl romantikus, de mégis megkerülhetetlen téma – akkor nagyon sok csalódástól, elfojtott indulattól, és kellemetlen meglepetéstől kímélhetitek meg magatokat.

Ne tekintsetek kőbe vésettnek, vagy eleve adottnak semmit, és dolgozzátok ki azt a pénzügyi metódust, ami számotokra a legkedvezőbb, ezzel tényleg sok fejfájást megelőzhettek!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást