5 trükk, amit muszáj tudnod, ha használsz nyilvános wc-ket

5 trükk, amit muszáj tudnod, ha használsz nyilvános wc-ket

Címlap / Életmód / Egészség / 5 trükk, amit muszáj tudnod, ha használsz nyilvános wc-ket

Senki sem szereti a nyilvános wc-ket, és ha csak tehetjük, inkább messziről elkerüljük őket. De ha elmész moziba, vagy csak szimplán ruhákat vásárolni, előbb-utóbb kénytelen vagy elmenni a mosdóba, ilyenkor pedig biztos, hogy te is igyekszel minél kevesebb felülettel érintkezni. Most eláruljuk, milyen tanácsokat érdemes megfogadnod, hogy minél biztonságosabban használhasd a nyilvános mellékhelységeket.

Melyik fülkét válaszd?

Nehéz megállapítani, a fülkék közül melyik a legtisztább (néha ránézésre egyik sem), pedig biztos, hogy te is ezt veszed először szemügyre ilyenkor.

Épp ezért jó tudni, hogy az emberek többsége a bejárati ajtótól legmesszebb elhelyezkedő wc-ket választja, így a legjobban akkor jársz, ha az ajtó közelében lévő fülkét választod.

Mivel ezt kevesebben használják, ez lesz legnagyobb eséllyel a legtisztább mindközül!

Hova tedd a holmid?

Soha ne tedd a mellékhelység padlójára a táskád, akkor se, ha nem nagyon van más választásod!

Ez egy nagyon fontos részlet, ugyanis a földön rengeteg baktérium és kórokozó rejtőzik; sokkal több, mint azt gondolnád.

Még akkor sem tanácsos ide tenni a holmid, ha a padló tisztának tűnik, mert a legtöbb bacit nem lehet szabad szemmel látni. Ezek pedig nagyon gyorsan átterjednek a táskádra, végül pedig a kezeden kötnek ki.

Vagy még rosszabb, otthon leteszed az asztalra a cuccod, és a kórokozók lakásodban is elszaporodnak.

Mindig használd inkább az akasztót, vagy legrosszabb esetben a kilincset.

Hol van a legtöbb baktérium?

Nem csoda, hogy a wc öblítőgombján található meg a legtöbb baktérium, hiszen ez az a dolog, amit mindenki használ, ráadásul még kézmosás előtt!

A legjobb megoldás a kórokozók elkerésére az, ha az ujjadat alaposan körbetekered wc papírral, és csak ezt követően nyomod meg az öblítő gombját, így ugyanis sokkal jobban elkerülheted a különböző baktériumokat is.

Ezek után nagyon alaposan most meg a kezed, lehetőleg minél forróbb vízben!

Papír vagy kézszárító?

Sose használd a mellékhelységekben található kézszárítót, ugyanis ebben a készülékben rengeteg baktérium található.

Ez már csak azért sem meglepő, mert a kórokozók nagyon szeretik a melegebb hőmérsékletet, amihez tökéletes terepet nyújt nekik ez a készülék. A gond az, hogy amikor a kezedet szárítod, ezek egyenesen repülnek az ujjaidra, így majdnem olyan rossz a helyzet, mintha meg sem mosnád a kezed.

A legjobb megoldás, ha papírtörlőt használsz, vagy hagyod magától megszáradni a kezed!

Wc-papír mehet az ülőkére?

Sokan csinálják azt, hogy wc-papírt tesznek az ülőkére, és csak erre ülnek rá, gondolván, hogy ez a módszer megvédi őket a baktériumoktól.

A helyzet viszont az, hogy ez közel sincs így! Az ülőke kimondottan úgy lett megtervezve, hogy minél kevesebb baktérium tapadjon meg rajta.

A wc-papír textúrájának viszont épp az a lényege, hogy minél több nedvességet magába szívjon; így amikor ráteszed az ülőkére, a baktériumok sokkal gyorsabban rátapadnak, és még többet ártasz vele magadnak, mint ha szimplán ráültél volna az ülőkére!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást