A húsvét tagadhatatlanul a finom falatokról szól. A legnagyobb előnye ennek az ünnepnek a többivel szemben azonban az, hogy a hagyományos ételek többsége, melyet ekkor fogyasztanak, a legtöbb diétába beilleszthető. Többek között a sonka és a tojás is kiváló fehérjeforrást biztosít! A legrizikósabb pontot a sütemények jelentik, de nem kell aggódni, rengeteg egészséges verzióból választhatunk, melyek legalább olyan finomak, mint az eredeti receptúrák!
2/4 Csokitojás helyett házi bon-bon
Hozzávalók:
• ½ csésze mandulavaj,
• 3 evőkanál juharszirup,
• 2 evőkanál zsírtalanított mogyoróvaj (zabliszttel helyettesíthető, de ez esetben több juharszirup szükséges a kívánt állag eléréséhez),
• 1 teáskanál maca por (opcionális),
• ¾ csésze aprított étcsokoládé vagy nyers kakaópor.
Elkészítés:
A mandulavajat, a juharszirupot, a zsírtalanított mogyoróvajat és a maca port egy mixer segítségével összedolgozzuk. Kis golyókat formázunk a kapott masszából, és hűtőbe tesszük őket állni. Mikor kellően lehűltek, akár olvasztott csokoládéba, akár kakaóporba vagy mogyoróforgácsba hempergetjük őket, és tálalásig visszatesszük a hűtőbe.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!