Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kovászos kenyér, amelyet akár mi magunk is elkészíthetünk otthon. Bár a sikeres kovásznevelés elsőre nem mindig tűnik egyszerűnek, ha egyszer sütünk egy igazán finom kenyeret, akkor bizony a minimum, hogy azt szeretnénk, hogy az első szeletet is hasonlóan ízletesen ehessük meg, mint az utolsót. Ha viszont nem fogy el egyből, jó ha tudod, mit tehetsz, hogy tovább friss maradjon.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Sokat számít, hogyan bánsz vele
Ízletes kovászos kenyeret otthon sütni sem lehetetlen, mi több, az is megeshet, hogy életünk legfinomabb kenyere lesz a végeredmény. Ha pedig már rászánjuk az időnket, mi magunk készítjük, akkor különösen rosszul eshet, ha aztán kőkeménnyé válik vagy megpenészedik csupán azért, mert nem jól tároljuk. De az is aligha jobb helyzet, ha egy kézműves pékségben veszünk igazán minőségi kovászos kenyeret, és az megy tönkre, még mielőtt elfogyna.
Hogy ne így legyen, akár te sütötted, akár vásároltad, mindig érdemes külön figyelmet fordítanod a tárolásra. Ez a kovászos kenyér esetén pedig bizony nem a hűtőszekrény, és még csak nem is az, ha műanyag zacskóba teszed. A jó hír viszont, hogy többféle olyan módszer létezik, amivel a legtöbbet hozhatod ki a kovászos kenyeredből, és napok múltával is jó érzés lesz vágni belőle egy szeletet.