Toszkán húsgolyók paradicsommártásban, spagettivel

Toszkán húsgolyók paradicsommártásban, spagettivel

Címlap / Életmód / Receptek / Toszkán húsgolyók paradicsommártásban, spagettivel

Szeretnéd valamilyen új étellel meglepni a családot? Ez a húsgolyós paradicsomos tészta garantáltan tetszést arat kicsinél-nagynál egyaránt.

Hozzávalók:

500 g darált hús só bors toszkán fűszerkeverék 1 félliteres paradicsompüré oregánó bazsalikom 1 evőkanál étolaj 500 g spagetti reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

A sózott, borsozott, toszkán fűszerkeverékkel ízesített darált húsból formáljunk kb. 20 húsgombócot. Süssük meg forró étolajon óvatosan forgatva őket.

A sűrített paradicsomot öntsük rá, fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal. Egészítsük ki 2 és fél deciliternyi vízzel. Időnként kevergetve 15 percig főzzük, amíg elkészül a szósz.

Fogkeményre főzött spagettivel és reszelt parmezán sajttal tálaljuk.

Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!