Tóparti hangulatú enteriőrök – 8+1 trükk, amivel te is elérheted otthon

Tóparti hangulatú enteriőrök – 8+1 trükk, amivel te is elérheted otthon

Címlap / Otthon / Tóparti hangulatú enteriőrök – 8+1 trükk, amivel te is elérheted otthon

Addig is maradnak az alternatív lehetőségek, amikkel a tóparti hangulatot becsempészhetjük az otthonunkba!

Víz alatti világ

A víz alatti hangulatot könnyen megidézheted a texturált, rusztikus faldekorációk és a megfelelő világítás segítségével. Bármelyik helyiségben, de a fürdőszobában különösen jól mutat ez a megoldás, hiszen előidézi a hullámzást, a tavak mélyén megbújó légkört. Ennek megfelelően érdemes inkább szürkésebb, kékes, esetleg zöldes alapszínekkel dolgoznod, hiszen ezek az árnyalatok még jobban kiemelik a tóparti hangulatot.

 

Modern fürdőszobák

A tóparti hangulatot alighanem a legkönnyebben a fürdőszobákban lehet leutánozni – nem véletlenül. Ha ennek a helyiségnek a megtervezése kerül sorra, érdemes elrugaszkodni a megszokott sémáktól, hiszen nagyon modern, újszerű lehetőségek állnak már a rendelkezésünkre, amik nem feltétlenül lesznek méregdrágák. A kavicsszórás, a fahatású, vagy a vízálló faburkolat éppúgy tökéletes választás, mint a fürdő többi, rusztikus szürke eleme. 

 

Kék és üveg felületek

A rusztikus szürke felületek mellett a korábban is említett kékes-zöldes színek azok, amik segítenek leutánozni a tavak hangulatát. De milyen anyag lehet még a segítségedre? Talán a legjobb a tükör és az üveg, hiszen ezek már ránézésre is emlékeztetnek minket a vízi világra. Nem véletlen, hogy a vízfelszín a találó víztükör nevet kapta – ahol csak van rá mód, érdemes bevetned ezeket az izgalmas és látványos anyagokat.

 

Hullámszerű burkolatok

A vizet kétségtelenül összekötjük nem csak a kékes színekkel, hanem a hullámokkal is. Éppen ezért bármilyen burkolat (legyen az a talpunk alatt, a falon, vagy éppen a plafonon) ideális lehetőséget kínál arra, hogy becsempészd az otthonodba a vízparti légkört. Természetesen ezek a motívumok a kiegészítőkön, textileken, dekorációs elemeken is éppúgy helyet kaphatnak, mint a burkolatokon. 

 

Még több izgalmas ötletet találsz a következő oldalon. Kattints ide a lapozáshoz >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást