Töltsd fel magad önbizalommal a randi előtt – 5 bevált trükk

Töltsd fel magad önbizalommal a randi előtt – 5 bevált trükk

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Töltsd fel magad önbizalommal a randi előtt – 5 bevált trükk

Ha randizásra kerül a sor, az önbizalom az egyik legszexibb dolog, amit viselhetünk. Az önbizalom-szintünket azonban nem könnyű folyamatosan fenntartani, ha egy ideje már rendszeresen randizunk, mégsem járunk sikerrel. Ilyenkor hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy velünk van a baj, sosem találunk egy normális pasit, örökre egyedül maradunk, stb. Ismerős, ugye? Sajnos ez a gondolkodás kihat az önbecsülésünkre, és ezáltal a kisugárzásunkra, sőt, a kinézetünkre is.

Az önbizalom tehát kulcsfontosságú egy sikeres randevú érdekében, de szerencsére van pár tudományosan alátámasztott jó tanács, amiket betartva magabiztosan vághatunk neki egy romantikus találkozónak.

1. Csinálj egy szelfit

Azét szeretünk szelfizni, mert azokon a képeken jól nézünk ki. És ez azért van, mert általában akkor készítünk ilyen fotót, amikor szépnek érezzük magunkat, és ezáltal jól is fogunk mutatni a fényképen.

Egy felmérés szerint a nők csaknem fele magabiztosabbnak érezte magát, miután jól sikerült fotókat nézegetett magáról.

Tehát a legközelebbi randi előtt – miután szépen kisminkelted magad és megcsináltad a hajad –, menj egy jól megvilágított helyre és lőj egy szelfit, majd állapítsd meg, milyen jól nézel ki!

2. A ruha teszi az embert

Az alapvető, hogy csak olyan ruhában menjünk a randira, amiben maradéktalanul jól érezzük magunkat. Ha tudjuk, hogy egy ruha hajlamos felcsúszni, vagy úgy érezzük, híztunk picit, amióta megvettük és már nem áll jól, egész este ezen fogunk pörögni, úgyhogy nem érdemes erőltetni. Az sem mindegy viszont, hogy milyen színt viselünk. A kutatások szerint azok, aki piros ruhában mentek randevúra, „vonzóbbnak és szexibbnek” találták magukat, azokkal szemben, akik kéket viseltek. A válasz abban rejlik, hogy a vörös színt tudat alatt a vággyal és szenvedéllyel azonosítjuk.

3. Viselj parfümöt

A parfüm ugyanis nem más, mint egy kis üvegcse folyékony önbizalom.

A nők 90 százaléka bizonyítottan magabiztosabbnak érzi magát, amikor valami illat van rajta.

És nemcsak a nők vannak így ezzel. Egy 2009-es kutatásban férfiak egyik csoportjának olyan „placebo” parfümöt adtak, aminek nem volt illata, a csoport másik fele pedig nem fújta be magát. Ezután egy videóban kellett magukról beszélniük, amit nők értékeltek. A placebo-parfümös férfiak a teszt után magabiztosabbnak vallották magukat, mint „natúr” társaik, akik nem számoltak be erről, és a nők is a placebo-csoport férfijait értékelték vonzóbbnak.

4. Hallgass zenét

Egy 2014-es kutatásban vizsgálták az önbizalom és a zene összefüggését. A résztvevők harminc, különböző műfajú dal közül választhattak, és a magabiztosságukkal kapcsolatos kérdésekre válaszoltak a zenehallgatás előtt és után. Mindenki „erősebbnek” érezte a magát a zene hatására. Érdekes, hogy a dalszöveg és a műfaj nem játszott szerepet, viszont a mély basszus igen. Tehát ha növelni szeretnéd az önbizalmad, a randi előtti készülődés közben mindenképpen tegyél be olyan zenét, amiben hangsúlyos a basszusgitár.

5. Pózolj a tükör előtt

Egy újabb egyszerű, mégis rendkívül hatékony módszer. Egy egyetemi kutatásban két csoportra osztották a tanulókat. Az egyik csoport tagjainka hátukat kihúzva, egyenesen kellett ülniük két percig, a többieknek pedig görnyedten, a lábukat maguk alá húzva.

A kísérlet utáni tesztek szerint a büszke pózban ülő hallgatók nemcsak nagyobb magabiztosságról számoltak be, de még tesztoszteronszintjük is megemelkedett egy kicsit.

Tehát randi előtt állj kicsinosítva a tükör elé, húzd be a hasad, húzd ki a hátad, majd állj egyenesen két percig, és a hatás nem marad el!

Kép forrása: olly18/depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást