A tökéletes műköröm jellemzői – így ismerheted fel

A tökéletes műköröm jellemzői – így ismerheted fel

Címlap / Stílus / Test / A tökéletes műköröm jellemzői – így ismerheted fel

Rengetegen választják a műkörmözést kezdetben hobbinak, majd később akár másodállásnak, sokszor sajnos mindennemű képzettség nélkül. Természetesen a tehetség utat tör magának, de a legtöbb esetben a végeredmény egyáltalán nem esztétikus. Hogyan ismerheted fel a hibás műkörmöt?

Minden köröm egyforma

Az első és legfontosabb ismertető jel egyúttal a legkönnyebben felismerhető. A tökéletesen megépített műköröm esetében minden egyes ujjon ugyanolyanok a körmök, párhuzamosan futnak, és méretben sem térnek el.

Ez nem csupán arra vonatkozik, hogy milliméterre pontosan egyforma hosszúak, hanem arra is, hogy nyílegyenesen előre mutatnak. Ha bármelyik köröm kicsit is ferde, jobbra, vagy éppen balra húz (ne adj’ isten szélesedik), akkor sajnos már nem megfelelő.


Inkább sajátot szeretnél? Így lehet erős és hosszú körmöd


A jó körmös egyébiránt kérdés nélkül is megmondja, milyen körömforma illik a legjobban a kezeidhez. Bár az esztétikusan kivitelezett építés formától függetlenül látványos, egyeseknek a klasszikus mandula, míg másoknak inkább a modernebb kocka áll jól.

Esztétikus íve van

Az ívek nagyon fontosak, nem csupán a körmök végét, hanem kezdetüket illetően is. Egyszínű körömfestés esetén (függetlenül attól, hogy az egyszerű körömlakk, vagy éppen zselé) a festéknek tökéletesen kell követnie a körömágy ívét.

Utóbbira nem kerülhet festék, de az is elfogadhatatlan, ha valahonnan hiányzik a szín. Ahhoz, hogy tökéletesre lehessen festeni a körmök alsó részét, hibátlan manikűrrel kell indítani – ebbe beletartozik a körömágy formázása is.

A körmök tetején a reszelés ugyancsak egyenletes, a zselén nyilvánvalóan nem lehet horpadás, vagy éppen kidudorodás. Az egyenletesség persze nem egyenlő az egyenessel, hiszen a körmök felületének egy szép ívet kell kapnia.

Ez az ív a körmök közepén kicsit vastagabb, majd mindkét irányban egyformán vékonyodik. 

Oldalról is tökéletes

Nem csupán felülről kell átnézni a körmöket, hanem oldalról és szemből is, hiszen ez a két nézőpont legalább annyira árulkodó, mint az előbbi.

A korábban említett, két oldalra vékonyodó ívnek középen vastagabb része van, ám ez nem takarhat púpos hatást.

Ha az oldalsó ívek középen túl vastagnak tűnnek, akkor a körmök nem lehetnek esztétikusak.

Ugyanez igaz akkor, ha a körmök íve lefelé tart, éppúgy, ahogy egy ragadozó madár karmai. Sokak szerint ez a hossztól függ, de az az igaság, hogy ez a szembeötlő kivitelezés a műkörmös hibája.

További fontos szempont, hogy az oldalról megtekintett műkörmök tökéletesen követik a saját körmök méretét. Ha a zselé beljebb, esetleg kijjebb van az ideálisnál, akkor már nem tökéletes a körmöd (ez a hiba lenövésnél kezd el látszani).

Még mindig az ívek

Mint írtuk, a látványos végeredmény érdekében az ívek elengedhetetlenek, és kulcsfontosságúak a körömvégeket illetően is. Amennyiben szemből nézzük a körmöket, azoknak minden esetben követniük kell a köröm természetes ívét.

Ez azt jelenti, hogy sem a korábban kiemelt púpos, sem a gyakori hibaként megjelenő egyenes vég nem megfelelő. A rossz íven felül sajnos nem ritka, de minden esetben természetellenes látványt nyújt a vastag köröm.

Nem csupán a középen púposodó anyagfeleslegben lehet kivetnivaló, akár az egész köröm is túl vastagnak tűnhet, ha az ideálisnál több zselé kerül a felületre.

Ezt ellensúlyozandó az sem megfelelő, ha túl vékony a köröm. Bár így esélyes, hogy nem lesz púpos, egyenes, vagy éppen vastag, a nagyon vékony réteg könnyen törik, főleg hosszabb köröm esetében. 

Nem okozhat gondot

Végül, de nem utolsó sorban igencsak fontos kiemelni, hogy a megfelelően elkészített műköröm nemcsak az esztétikai szempontokat figyelembe véve lényeges.

Sajnos a háttértapasztalat nélkül kivitelezett megoldások komoly problémákat okozhatnak, akár maradandó sérüléseket is kiválthatnak

. A nem megfelelően előkészített műköröm alatt gombásodás, vagy más fertőzés alakulhat ki, amiknek a következménye akár deformitás, körömvesztés is lehet. Ugyanez igaz akkor, ha a hibás műköröm letörik, és adott esetben nagyon komoly sérülést von maga után.

Utóbbi persze figyelmetlenségből is eredhet, amiért nem okolhatjuk a műkörmöst, de az indokolatlanul letöredező, berepedő, vagy éppen leváló körmökkel egészen más a helyzet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást