A tökéletes káposztafőzelék receptje

A tökéletes káposztafőzelék receptje

Címlap / Életmód / Receptek / A tökéletes káposztafőzelék receptje

Ha könnyen elkészíthető, finom és egészséges ételre vágysz, a káposztafőzelék receptje pont neked való!

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej káposzta (kb. 1 kg)
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl vagy joghurt
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • bors

Elkészítés:

A káposztát mosd meg, és távolítsd el róla a fonnyadt leveleket. Ezután gyaluld le, vagy szabdald fel egy éles késsel kb. 0,5 cm vastagságú csíkokra.

Kevés sós vízben párold puhára. A liszthez adj egy kis vizet, és keverd hozzá a tejfölt és az ételízesítőt. Add a káposztához, majd 10 perc alatt, kis lángon, fedővel letakarva főzd össze vele 10 perc alatt. 

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!