A tökéletes fotó, amit tölts fel magadról a társkeresőre, ha tényleg az Igazit akarod megtalálni

A tökéletes fotó, amit tölts fel magadról a társkeresőre, ha tényleg az Igazit akarod megtalálni

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A tökéletes fotó, amit tölts fel magadról a társkeresőre, ha tényleg az Igazit akarod megtalálni

Sosem éltem az online társkeresés adta előnyökkel, de közvetlen környezetemben láttam, hogy nagyon eredményes tud lenni ez a lehetőség – ahogy arról is hallottam, amikor valaki évek múltán sem bukkant ily módon a párjára. A siker biztosan szerencse kérdése is, de már olyan sok kutatás áll a rendelkezésünkre a társkeresőkkel kapcsolatosan, hogy érdemes velük foglalkozni.

Még, ha az őszinteségnél és a spontaneitásnál aligha van szexibb dolog, a tudomány abban is a segítségedre lehet, milyen fotót érdemes feltöltened, ha tényleg az igazit keresed.

A fotó nagyon sokat számít

Semmiképpen sem szabad legyintened a profilképre a társkeresődön, ugyanis a kutatások szerint nagyon kevesen nézik meg azokat az adatlapokat, amiken nem szerepel fotó. Ennek oka sokrétű: a párkeresés eleve olyan dolog, amiben nagyon is számít a külső, a vonzalom, ráadásul az ember szeret úgy beszélgetésbe elegyedni valakivel, hogy tudja, kikkel oszt meg bizalmas információkat. Sokat nyom a latban az is, hogy kevésbé vonzó külsőre következtetünk akkor, ha a másik nem fedi fel az arcát, illetve a titkolózás mindig gyanút kelt – még akkor is, ha nincs min aggódni.

Szóval, az első és legfontosabb dolog, hogy tölts fel magadról képet, mégpedig lehetőleg friss képet. Nem jó, ha egy-két évnél régebbi a fotó, mert csalódást kelthet, és nem mutat komoly jelentkezőnek, ha tíz-húsz évvel korábbi képpel tudsz csak előrukkolni. Ez kicsit olyan, mintha megragadtál volna a múltban, esetleg meg akarnád téveszteni a leendő párodat, ami nem túl jó beugró. 

Ezek a legvonzóbb fotók

A Carphone Warehouse öt pontba gyűjtötte azokat a követelményeket, amiket – a fotókat illetően –szívesen látnak az emberek. Ezek szerint jó eséllyel indulsz a szimpátiáért, ha:

  • nyaraláson készült fotót teszel fel magadról
  • a képen szerepel a házi kedvenced
  • megmutatod a tetoválásodat
  • mosolyogsz
  • teljes alakú, alakot megmutató képet töltesz fel.

A megkérdezettek szerint a férfiak és a nők is 86%-ban jelölték, hogy szeretnék teljes alakú fotón megnézni a leendőbelijüket, ugyanis ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy vonzalmat éreznek-e a kiszemeltjük iránt.

Úgy tűnik tehát, hogy alapvető kérés mindenkitől legalább egy ilyen kép, nem elegendő az, ha valaki csak az arcát mutatja meg. 

A háziállatot is szívesen nézegetik a böngésző szinglik, ugyanis 77%-ban jelölték, hogy számukra vonzó és fontos dolog közelebbről megszemlélni a kisállatokat. Ez részben bizonyára rámutat a gazdi gondoskodó (ugyancsak csábító) énjére, illetve sokan következtetést vonnak le a háziállat állapotából, fajtájából. 

Az idilli környezet és az alaphangulat is felelőssé tehető érte, hogy másként festünk a nyaralás során, mint egy, a nappaliban készített szelfin, de a válaszok alapján az emberek szívesen látnak nyaralós képeket a leendő partnereiktől. Talán kevésbé tudatos dolog, hogy a nyaralás helyszínéből következtetni lehet a párkereső anyagi állapotára, és bizonyára sokat nyom a latban az is, hogy a nyaraláson gyakori a lenge öltözék, a bikinis fotó. Akármi is álljon a háttérben, a kitöltők 80%-a szerint vonzó dolog, ha valaki nyaraláson készült fotóval keres társat.

A nők 34%-a szerint fontos, hogy ha egy édesapa keres új társat, akkor fotókon megmutassa a gyermekeit is, de minimum feltételnek érzik, hogy a profilban említésre kerüljenek a csemeték.

Utóbbinak nagyobb esélye van, minthogy a nők smink nélküli képpel fognak társat keresni, holott erre a férfiak 72%-a tartana igényt.

A felmérésből kiderült az is, hogy a különféle képjavítókat, filtereket érdemes messzire elkerülni, különösen azokat, amik nagy szemeket, cicafüleket, vagy hasonlókat varázsolnak az arcunkra. A kérdőívet kitöltők 87%-ban úgy nyilatkoztak, hogy nem kezdeményeznének beszélgetést ilyen profilképpel rendelkező emberekkel. Ez aligha kíván magyarázatot: valószínűleg minden komolyságot mellőz az a felnőtt, aki ilyen profilképet ideálisnak tart a párkereséshez. Rossz benyomást keltesz azzal is, ha a barátaiddal közös fotókat teszel fel (különösen, ha dohányzol is közben) és némileg meglepő módon, de az edzőtermi fotók sem arattak elsöprő sikert. 

Milyen tehát a tökéletes fotó?

A brit felmérés szerint egy teljes alakos, nyaraláson készült fotó, amin fülig ér a szád, megvillantod a tetkódat, nem viselsz sminket, és még a kutyád is látszik!

Képek forrása: Vadymvdrobot/Depositphotos.comoleksandrberezko/Depositphotos.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást