Hozzávalók:
– 8 kisebb szelet barna kenyér
– 8 tojás
– 3 evőkanál fetasajt
– 1 evőkanál apróra vágott snidling
– 1/2 evőkanál vaj
– 8 szelet füstölt lazac
– só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
1. Egy közepes serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd megpirítjuk benne a zöldpetrezselymet. Hozzáadjuk a fetasajtot.
2. Ha megolvadt a sajt, hozzáadjuk a 8 tojást, felveretlenül. Gyorsan elkavarjuk. Folytonos kavargatás és közepes láng fölött elkészítjük a tojást. Vigyázzunk, hogy a tojás még megőrizze laza krémességét, ne süljön le (legtöbb 1 perc elég hozzá).
3. A barna kenyereket közben megpirítjuk. Kanalazzuk a tojást a barna kenyerekre. A tetejükre tegyünk egy-egy szelet lazacot. Szórjuk meg snidlinggel a tetejét.