Tojásos falatkák füstölt lazaccal

Tojásos falatkák füstölt lazaccal

Címlap / Életmód / Receptek / Tojásos falatkák füstölt lazaccal

Könnyű és színes, miközben igazán finom és dekoratív előétel, ráadásul nagyon egyszerű az elkészítése.

Hozzávalók:

– 8 kisebb szelet barna kenyér
– 8 tojás
– 3 evőkanál fetasajt
– 1 evőkanál apróra vágott snidling
– 1/2 evőkanál vaj
– 8 szelet füstölt lazac
– só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

1. Egy közepes serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd megpirítjuk benne a zöldpetrezselymet. Hozzáadjuk a fetasajtot.

2. Ha megolvadt a sajt, hozzáadjuk a 8 tojást, felveretlenül. Gyorsan elkavarjuk. Folytonos kavargatás és közepes láng fölött elkészítjük a tojást. Vigyázzunk, hogy a tojás még megőrizze laza krémességét, ne süljön le (legtöbb 1 perc elég hozzá).

3. A barna kenyereket közben megpirítjuk. Kanalazzuk a tojást a barna kenyerekre. A tetejükre tegyünk egy-egy szelet lazacot. Szórjuk meg snidlinggel a tetejét.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!