A tofu és általában a szójatermékek az évek során sok vitát váltottak ki, állítva, hogy negatívan hatnak az egészségre. Azonban ezeket az állításokat a kutatások megcáfolták, és kiderült, hogy valójában jelentős egészségügyi előnyökkel büszkélkedhet, köszönhetően a gazdag tápanyagtartalmának. Íme a tofu 6 lenyűgöző egészségügyi előnye.
1/7 Mi a tofu?
A tofu egyszerűen szójabab túró. Elkészítése során a szójatejet felmelegítik, szétválasztják, majd sajtolják, hogy létrejöjjenek a sokak által ismert fehér tömbök. A folyamat nagyon hasonlít a sajtkészítéshez. „Ez a népszerű szójabab-alapú étel több mint 2000 évvel ezelőtt Kínából származik” - mondja Kristen Carli dietetikus. Ezzel az örökséggel a tofu gyakran megtalálható számos ázsiai konyhában, beleértve a kínai, japán, vietnami és thai konyhát is. Manapság szinte minden ételtípusban megtalálhatjuk, mint egy nagyon népszerű növényi alapú opciót. „Ráadásul a tofunak enyhe íze van, amely könnyen felszívja más összetevők ízeit, így egy sokoldalú és egyre elterjedtebb összetevő a főzésben” - teszi hozzá Carli. Lássuk, mik a legfőbb jótékony hatásai.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!