A tofu és általában a szójatermékek az évek során sok vitát váltottak ki, állítva, hogy negatívan hatnak az egészségre. Azonban ezeket az állításokat a kutatások megcáfolták, és kiderült, hogy valójában jelentős egészségügyi előnyökkel büszkélkedhet, köszönhetően a gazdag tápanyagtartalmának. Íme a tofu 6 lenyűgöző egészségügyi előnye.
3/7 Támogatja a szív egészségét
„A tofu alacsony telített zsírtartalmú és koleszterinmentes, így szívbarát opció” - magyarázza Carli. Bár vannak eltérő vélemények arról, hogy a telített zsírok és a koleszterin okoznak-e szívbetegséget, sok kutatás szerint igen, ezért érdemes óvatosnak lenni ezekkel. Fontosabb azonban, hogy a tofu gazdag szívbarát telítetlen zsírokban, amelyek csökkentik a vér koleszterinszintjét, ezáltal támogatva a szív egészségét és csökkentve a szívbetegség kockázatát.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
4/7 Javíthatja az immunrendszer egészségét
A tofu gazdag A-vitaminban, rézben, cinkben, szelénben és növényi vegyületekben. Ezek a mikrotápanyagok mind antioxidánsok, amelyek segítenek a gyulladás elleni küzdelemben a szervezetben és támogatják az általános immunfunkciót. „Ezenkívül a tofu izoflavonjai összefüggésbe hozhatók bizonyos rákok, például az emlő, prosztata és vastagbélrák kockázatának csökkentésével” - mondja Carli.