A tofut sokáig a vegetáriánusok egyik kedvenceként emlegették, de az utóbbi években egy kicsit háttérbe szorult ez az étel. Pedig nem kéne, hiszen valójában a tofunak számos szuper összetevője és pozitív hatása van, ami miatt neked is gyakrabban kéne fogyasztanod.
1/5 Igenis táplál, ráadásul nem is akárhogy!
Tévhit, hogy a tofuban nincs elegendő tápanyag, hiszen valójában ezzel az étellel is biztosíthatod a szervezetednek a szükséges fehérjét, zsírt és szénhidrátot. Az viszont igaz, hogy kevesebbet tartalmaz belőlük, mint például a húsok, így szakértők azt szokták javasolni, hogy kétszer annyit együnk belőle, mint egy csirkéből vagy sertésből.
De jó hír, hogy sokkal alacsonyabb kalóriával rendelkezik, így ha duplaannyi tofut eszel, még mindig nem fogyasztottál túl sok kalóriát. Egyébként ez az étel kevesebb koleszterint tartalmaz, ezért javasolják, hogy ha magas a koleszterin-szinted, érdemes egy időre a húst erre cserélni, hogy javíts az állapotodon. Valószínűleg ennek is köszönhetjük, hogy a vérnyomásra és a szív egészségére is pozitív hatással bír!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!