A csirkehús a világ egyik legegészségesebb tápláléka, a világ lakói a húsok közül ezt fogyasztják a legtöbben. Meglepő, hogy csak a 20. században fedeztük fel remek ízét és a szervezetünkre gyakorolt remek hatását.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Sok telítetlen (omega-3 és omega-6) zsírsav fordul elő benne, amely főleg az agy tápláléka. A csontozatlan, bőr nélküli csirkében levő zsír főként egyszeresen telítetlen zsírokból áll, és igen kevés van belőle. A világos, fehér húsú pulykában még kevesebb a zsír, mint a csirkemellben.
A niacin
Belőle készül a világ egyik legegészségesebb étele: a húsleves. Nem a kétes összetételű csibefalatkákról beszélünk, hanem az igazi húsról. A szabadon tartott és organikus szárnyas állat húsa a legegészségesebb, de mindaz, amit cikkünkben leírtunk, érvényes az átlagos, boltban kapható húsra is.
A csirkében sok a niacin is. Ez egy olyan B-vitamin, amely fontos szerepet játszik az anyagcserében, és az olyan biokémiai folyamatokban, amelyek egészségesen tartják a bőrt, és biztosítják a bélrendszer megfelelő működését.
A meghűléses betegségek gyógyulását gyorsítja, így a csirkeleves a folyadékpótlás mellett még emiatt is fontos táplálék ezekben az akut esetekben. 12 dkg csirkehús napi niacinszükségletünk 70 százalékát tartalmazza.
A cikk folytatódik, lapozz!