A titkos munkahelyi kapcsolatok szabályai

A titkos munkahelyi kapcsolatok szabályai

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A titkos munkahelyi kapcsolatok szabályai

A munkahelyi kapcsolatok nagyon gyakoriak, de sok fájdalommal is járhatnak. Ezért érdemes néhány dolgot szem előtt tartani már az elején.

Titoktartás

Ha munkahelyi kapcsolatba bocsátkozunk, akkor érdemes előre tisztáznia a párnak, ha titokban szeretnék tartani a dolgot.
Figyelem! A nők sajnos hajlamosabbak kibeszélni a kapcsolatot a többiekkel, de tudni kell, hogy ezzel a kapcsolatot veszélyeztethetik.

B-terv

Hiába szeretnénk titokban tartani a románcot, attól még érdemes egy B-tervvel is készülni, vagyis kitalálni egy stratégiát arra az esetre, ha mégis kiderül a titok.
Vagyis beszéljük meg, hogy mit mondunk, ha például lebukunk, vagy valahogy kiderül, hogy nem csak kollégák vagyunk.

Pletyka

A munkahelyi pletyka nagyon veszélyes lehet, ha titokban szeretnénk tartani a kapcsolatunkat a kollégáink előtt.
Soha ne becsüljük le a kollégák és kolléganők megfigyelőképességét, sokan ugyanis képesek a legapróbb jelekből is rájönni a titokra, majd egy-két keresztkérdéssel megbizonyosodni!

Kommunikáció

Ha hirtelen óriási szerelembe kerülünk valakivel, aki ráadásul nap mint nap ott van a közvetlen munkakörnyezetünkben, akkor gyakran nem tudjuk megállni, hogy ne beszéljünk róla.
Ha pedig nem szabad, akkor annál inkább megtesszük: szóba hozzuk bármivel kapcsolatban. Ez pedig a legárulkodóbb jelek egyike.

Érzékeny munkakörök

Akadnak olyan munkakörök, amelyeken belül akár maga a munkahely is tilthatja a mélyebb kapcsolatok kialakulását.
Ezért ha olyan pozícióban vagyunk, ahol ez előfordulhat, akkor érdemes átgondolni a lehetőségét annak is, hogy a titkos kapcsolat akár a munkahelyünkbe is kerülhet.

Főnök-beosztott

A munkahelyi kapcsolatok közül talán a legveszélyesebb az, amikor a felek főnök-beosztott viszonyban vannak egymással. Ilyenkor ugyanis felvetődik a részrehajlás veszélye, vagyis hogy a főnök a kapcsolatok miatt kedvezni fog partnerének.
Ezért a legjobb, ha egyszerűen kerüljük az ilyen kapcsolatokat vagy haladéktalanul új munkahely után nézünk!

Munka és magánélet

A munkahelyek általában nem véletlenül viseltetnek fenntartásokkal a munkahelyen kialakuló párokkal szemben.
A gond azzal van, hogy elképzelhető, hogy az újonnan kialakult pár egyik tagja olyan pozícióban van, amelyben érzékeny információk is a birtokába kerülnek, és ezeket megoszthatják új szerelmükkel otthon.  

Szakítás

A munkahelyi kapcsolatok igazi veszélye a szakítás időszaka. Ilyenkor ugyanis a pár rádöbben, hogy hiába vesztek össze valamin este otthon, attól még ugyanúgy együtt kell működni egymással másnap a munkahelyen.
A titokban tartott kapcsolatoknál ráadásul ahogy az örömünket, úgy most a bánatunkat sem mutathatjuk ki senki előtt.

Felvállalás

Ha egy kapcsolat megszilárdul és elmélyül két kolléga között, akkor érdemes előbb-utóbb felvállalni annak minden következményével együtt. Sokan élnek ma is boldog házasságban úgy, hogy sok évvel ezelőtt a munkahelyükön ismerkedtek össze.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást