4 tisztogatás az életedben, amit minél hamarabb el kell végezned

4 tisztogatás az életedben, amit minél hamarabb el kell végezned

Címlap / Életmód / Egészség / 4 tisztogatás az életedben, amit minél hamarabb el kell végezned

Ha azon kapod magad, hogy elúsznak a napjaid, túl sok időt töltesz olyan környezetben, amit nem is szeretsz igazán, és tehetetlennek érzed magad, itt az ideje, hogy változtass! Cikkünkben ehhez adunk tippeket.

Szabadulj meg a lomoktól!

Egy gyűjtögető típusnak – mint amilyen én is vagyok- igazi kihívás lehet megszabadulnia az évek során felhalmozott, ám egy idő után már csak porfogóként funkcionáló, valójában felesleges tárgyaktól. Ha megvan az elhatározás, vegyél egy nagy levegőt, és vágj bele azonnal.

Helyiségről-helyiségre haladj: pakolj le mindent a polcokról, szekrényekből, tedd őket a szoba közepére, így egészben fogod látni, mennyi mindent van az adott térben, és egyszerűbb lesz a válogatás is.

Ha nincs szíved kidobálni az egykoron értékes, ám mára kacattá váló holmikat, ajándékozd el őket, vagy vidd be egy charity shop-ba. A lomtalanítás nagyon felszabadító tud lenni, kevesebb cuccal körülvéve pedig a rendrakás, takarítás is sokkal könnyebben megy, majd meglátod. Korábbi cikkünkben bemutattuk a KonMari-módszert, ha megismerkedsz az alapokkal, hasznodra válhat ez a népszerű japán szemlélet.

4 tisztogatás az életedben, amit minél hamarabb el kell végezned

Kerüld az energiavámpírokat!

Kerüld azokat az embereket, akiknek a társaságában valójában nem is érzed jól magad, és csak leszívják az erődet, energiáidat. Nem baj, ha nincs sok barátod, csak néhány, ha azok igaziak, és a velük való találkozás feltölt, boldoggá tesz.

Kezdd el figyelni magad: koncentrálj arra, hogy érzed magad egy bizonyos emberrel való találkozás előtt és után. Ha fáradtabb, levertebb vagy utána, és a dolgokat negatívabban látod, akkor nincs jó hatással rád az illető, építsd le ezt a kapcsolatot inkább.

Arra törekedj, hogy minőségi időt tölts a minőségi emberekkel.

Virtuális tisztogatás

Ha azon kapod magad, hogy percentként pittyeg a telefonod, mert egyre-másra kapod az értesítéseket az egyébként teljesen érdektelen ismerősök Facebook-posztjairól vagy a különböző csoportok aktivitásáról, melyekre valaha valamilyen okból beléptél, eljött az ideje a virtuális tisztogatásnak.

Nyugodt szívvel kezdd el törölgetni a számodra nem fontos embereket, lépj ki a csoportokból, amelyekre nem is kattintanál rá, de mindig feldobják eléd az új posztokat.

Persze, az is sokat segíthet, ha egyszerűen csak kikapcsolod az értesítéseket, szánj erre időt, hogy aztán több időd legyen az igazán fontos dolgokra. Az Instagrammos, snapchat-es stb. bejegyzésekről sem létfontosságú percenként értesülnöd – kivéve, ha ez a munkád -, merj nemet mondani ezekre a tartalmakra, vagy legalábbis csak akkor kerüljenek eléd, amikor te akarod.

4 tisztogatás az életedben, amit minél hamarabb el kell végezned

Digitális detox

Gondold végig egy napodat: hány percet, órát töltesz a különböző digitális kütyük társaságában? Mennyi a leghosszabb idő, ami eltelik anélkül, hogy rápillantanál a telefonodra? Bámulatos, hogy a technika milyen hihetetlen iramban fejlődik, és szinte folyamatosan jelen tudsz lenni a virtuális térben, de ne hagyd, hogy teljesen besszippantson. Hidd el, nem maradsz le semmiről, ha egy órán át sem mész fel a Facebookra, vagy nem nézel rá az íméljeidre.

Naponta legalább egyszer merülj el valamilyen számodra kedves tevékenységben úgy, hogy közben kivonod magad egy kis időre a digitális világból – hasznos lehet, ha ilyenkor egyszerűen bekapcsolod a repülési üzemmódot a telefonodon.

Kép forrása: beatabeclarawpixel

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást