Magyarország a halfogyasztási lista végén kullog, sajnos sokkal kevesebbet fogyasztunk ebből a nagyszerű élelmiszerből, mint az ildomos lenne. Az orvosok ajánlása szerint hetente legalább egyszer, de inkább kétszer ki kellene váltanunk a főétkezésünket a hal segítségével. De hogyan?
2/5 Az olajban sült változatok
Ez az elkészítési mód már nem a legjobb választás, hiszen a forró olaj és a fehér liszt eleve jelentős mértékben csökkenti a hal jótékony hatásait.
Persze, még mindig jobb, ha időnként legalább ily módon leváltjuk a nehéz vörös húsokat halra, mintha soha nem kerülnének asztalra.
Ugyanakkor ezt a megoldást érdemes háttérbe szorítani, illetve egészséges formában kivitelezni.
Azok a lisztek, olajok, amik a szervezetre nem gyakorolnak káros hatást, a panírban, sütésben is helyet kaphatnak, így akkor sem kell rosszul éreznünk magunkat, ha mégis a rántott változat mellett voksoltunk.
A kevés (nem fehér) lisztben megforgatott, pirospaprikával megszórt hal egyébként egészségesebb lehet a hagyományos változatnál, de erre a célra válasszunk filét, így nagyon kevés olaj is elegendő lesz a sütéshez.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!