A filé, amit mindenki ismer
A már-már klasszikus és az egyik legegyszerűbb mód arra, hogy halat fogyasszunk, ha filét vásárolunk.
A szeletekkel könnyű bánni, az esetlegesen meglévő szálkákat villámgyorsan eltávolíthatjuk, ráadásul a filé a hal legfinomabb része. Az elkészítés is egészen egyszerű: sózzuk, borsozzuk a hal két oldalát, majd pár csepp olívaolajon süssük egy-két percig.
Ezután ízlésünknek és diétánknak megfelelően fogyaszthatjuk zöldségekkel, salátával, vagy akár burgonyával (kínálhatunk hozzá egy szelet citromot is).
Az elkészítési módnak köszönhetően a filé megsütése nem csupán kalóriaszegény, hanem az egyik legegészségesebb változat is, hiszen a hús keveset van hőhatásnak kitéve, ízét csak önmagának és a fűszerezésnek köszönheti.
A szeletekkel könnyű bánni, az esetlegesen meglévő szálkákat villámgyorsan eltávolíthatjuk, ráadásul a filé a hal legfinomabb része. Az elkészítés is egészen egyszerű: sózzuk, borsozzuk a hal két oldalát, majd pár csepp olívaolajon süssük egy-két percig.
Ezután ízlésünknek és diétánknak megfelelően fogyaszthatjuk zöldségekkel, salátával, vagy akár burgonyával (kínálhatunk hozzá egy szelet citromot is).
Az elkészítési módnak köszönhetően a filé megsütése nem csupán kalóriaszegény, hanem az egyik legegészségesebb változat is, hiszen a hús keveset van hőhatásnak kitéve, ízét csak önmagának és a fűszerezésnek köszönheti.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!