Tippek az egyedi lakberendezéshez

Tippek az egyedi lakberendezéshez

Címlap / Otthon / Dekor / Tippek az egyedi lakberendezéshez

Szeretnéd, hogy a lakásod egyedi legyen? Esetleg azt akarod, hogy a szobás megfelelőképpen tükrözze az egyéniségedet? A következő tippjeink segítségével garantáltan egyedivé varázsolhatod nem csupán a szobád, de az egész lakásodat.

Színek és falak

Bátran válaszd a kedvenc színeidet! Figyelj persze arra, hogy vannak színek, amelyek tágítják és vannak, amelyek szűkítik a teret.
A hálószobába a legjobb, ha lágyabb színeket választasz, hiszen a túl élénk színek gondot okozhatnak az ellazulásban és az elalvásban, míg a dolgozószobába mehet a koncentrációt segítő kék, vagy narancs.

Faldíszek

A falak díszítésére, ha van kézügyességed, akkor bátran festhetsz a személyiségedet tükröző alakokat és figurákat, azonban ha nem ezt a megoldást választanád, akkor mér mindig a rendelkezésedre állnak a ma már egyre több helyen beszerezhető falmatricák.
A falvédőidet pedig kreatívan merd díszíteni. Varrj rá kis formákat, kis virágokat, vagy köröket, vagy ami illik hozzád és a lakás hangulatához. A falat azonban saját készítésű, keretezett festményekkel is díszítheted, ilyen pedig aztán szinte senkinek nincs, tehát garantáltan egyedi. 

Függöny

Természetesen a függönynek az elsődleges szerepe, hogy ne lásson be a házba mindenki, mi pedig kilássunk, azonban remek dekorációs eszköze lehet a lakásnak.
Válasszunk a kedvünkre való színeket és formákat és legyünk merészek, ne csupán az ablakon legyenek függönyök, akár egyes helyiségek elválasztására, vagy ajtók helyett is használhatjuk az áttetszőbb és a sötétítőszerű függönyöket is. Ma már számos függönydíszt is beszerezhetsz, amivel még egyedibbé teheted lakásod függönyeit.

A világítás, mint hangulateszköz

A szeretnénk feldobni lakásunk fényeit, akkor nem csupán színes lámpák és sejtelmes lávalámpák megvásárlásával tehetjük, hanem vehetünk akár színes égőket is, ezzel garantáltan egyedivé tesszük a szobákat.
Természetesen ne feledkezzünk meg az illatos gyertyákról sem, amelyek különleges hangulatot kölcsönöznek a lakásunknak, akár nappal, akár éjjel.

Lámpák

A mennyezeten lógó csillárokat is egyedivé teheted egy-egy lógó alakkal, vagy akár többel. Választhatsz virágokat, pillangókat és csillagokat, vagy bármit, amit csak szeretnél.

Az ajtó

Nagyon népszerűek a különféle saját kezűleg készített kis ajtódíszek vagy az ajtó fölé szerelt kis csengőcskék. Ha az időd engedi, akkor saját készítésű kis névjegytáblával is egyedivé teheted a bejárati ajtódat.
Különböző évszakban más-más hangulatba öltöztetheted a bejáratot, ősszel sütőtököt és szárított virágot, nyáron és tavasszal cserepes virágokat, télen ünnepélyes örökzöld koszorút helyezhetsz a bejárathoz.

Tükröm, tükröm…

A tükröket bátran díszítsd és fesd üvegfestékkel. Lehet csak a tükör egyik sarkába, de a tükör szélén végigvonuló mintát is választhatsz.
Ha nincs kedved a festéshez, akkor akár üvegmatricát is vásárolhatsz, ezeket a díszítési módokat pedig akár az ablakod dekorálására is felhasználhatod.

A polcokra..

A polcaidat díszítsd a kedvenc fotóiddal és képeiddel, készíts hozzájuk egyedi kereteket. Ha te készíted ezeket, akkor sokkal közelebb kerülsz ezekhez a tárgyakhoz és sokkal értékesebbek lesznek számodra, mint egy sima, egyszerű kép.
A könyvekhez pedig készíts, vagy vásárolj egyedi könyvtámasz, így biztosan nem csúszkálnak el a könyveid, és egyedi látványt is biztosítasz a polcodon.

Szobanövények

A szobanövények már önmagukban is remek dekorációk, azonban bátran feldobhatod őket a virágboltokban kapható kis figurákkal, vagy akár egyéni dekorációt is készíthetsz a cserepekre.
Ezek után pedig már nincs más dolgot, csak keríteni egy kis időt arra, hogy kreatívan feldíszítsd a lakásodat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást