7 tipp a fiatalító sminkeléshez

7 tipp a fiatalító sminkeléshez

Címlap / Stílus / Arc / 7 tipp a fiatalító sminkeléshez

Hogy elkerüljük azt, hogy bár fiatalabbnak szeretnénk látszani, épp az ellenkezőjét érjük el, lássunk néhány alap tippet a 35-40 éves kor feletti fiatalító sminkeléshez.

Alapozó

Egy jó alapozóval sok-sok éveket tagadhatunk le a korunkból, ezért érdemes alaposan kiválasztani a legjobbat. Megéri az esetleg drágább, de lényegesen jobb minőségű termékek között szétnézni, ezek ugyanis sikeresebben javítják ki az arc egyenetlenségeit.
Soha ne használjunk túl sokat bármilyen alapozóból sem, ugyanis néhány óra elteltével ezek könnyen kihangsúlyozhatják ráncainkat.

Szemceruza

A kor előrehaladtával az arc bőre sokat veszít rugalmasságágából, megereszkedik, így a vonások felerősödnek és keményebbé válnak. Ha régebben kedveltük is az erős szemhéjtusokat, vagy az erős fekete szemceruzát, akkor most lehet, hogy érdemes lenne ezeknek búcsút mondani.
A túl erőtejes színek és vonalak ugyanis felhívják a figyelmet az arc keményebb vonalaira, ezáltal öregítenek. Próbáljunk ki néhány finomabb színű szemceruzát, vagy sötétítsünk kevés sötét szemhéjfestékkel.

Pirosító

A jól megválasztott pirosító mindig ad egy kellemes üdeséget az arcnak, így feltétlenül hasznos lehet, ha továbbra is használjuk. Megpróbálhatjuk a pirosító vonalát egy centivel feljebb húzni, ez is fiatalosabb benyomást kelt majd. A pirosító kiválasztásánál arra érdemes figyelnünk, hogy finom, diszkrét árnyalatú és feltétlenül matt hatású legyen.
A csillogó pirosító vagy bronzosító ugyanis inkább csak a nagyon fiataloknak áll jól. Ezért ha már nem vagyunk 20 évesek, akkor maximum alkalmakra viseljük ezeket, ilyenkor is csak módjával!

Szemhéjfestékek

A szemhéjfestékek kiválasztásánál szintén a finomabb színek és a matt hatás domináljon. A csillogó porszemek eleve rosszul mutathatnak 30-40 éves kor felett, de különösen csúnya és kiábrándító hatású lehet, ha ezek beleülnek a szemünk környéki ráncokba és ezzel azokat emelik ki a szemünk szépsége helyett.
Kísérletezzünk bátran új színekkel, nagyon kellemes meglepetések fognak érni bennünket!

Rúzs, szájfény

A rúzsok esetén szintén érdemes egy kicsit visszavenni az erőteljes színekből. A mélybordó rúzsokat tartogassuk inkább alkalmakra és oda is nagy körültekintéssel használjuk. 40 éves kor felett különösen fogadjuk meg a sminkelési alapszabályt, miszerint az arcon vagy a szem, vagy a száj hangsúlyos, a kettő együtt soha.
A legjobb, ha mi inkább szolidabb megoldásokat alkalmazunk mindkét területen. A túl erős csillogás a szájon sem kedvező, de egy finom szájfénnyel azért nem nyúlhatunk mellé.

Fehér

A fehér szín nem hiányozhat egyetlen nő sminkkészletéből sem, különösen akkor, ha az érintett nő kicsivel fiatalabbnak szeretné mutatni magát a tényleges koránál. A fehér krémes festékből elég az ujjbegyünkkel egy leheletnyit tenni a szemöldökvonalunk alá, majd azt ujjal vagy ecsettel dolgozzuk el.
Ez megemeli a kicsit talán megereszkedett szemhéjat és fiatalosabb tekintetet kölcsönöz. A fehérből tehetünk egy pontnyit a szem sarkába, az orrnyereghez is, ez kinyitja a szemet, frissességet és fiatalságot kölcsönöz neki.

Arányok

A sminkelésben és a megjelenés összes területén az egyik legfontosabb szabály a megfelelő arányok betartása. Érdemes egyre jobban törekedni erre, ugyanis egy-egy kisebb bakival vagy aránytalansággal elronthatjuk az egyébként pozitív összképet.
Semmit ne vigyünk túlzásba és határozottan arra törekedjünk, hogy arcunk ne kisminkelt, sokkal inkább természetes hatást keltsen. Meg fogjuk látni, a hatás nem marad el!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást